4) Lesk na vlasy

Ano, peroxid vodíku prospěje i vaší hřívě. Smíchejte vodu s peroxidem v poměru 2: 1 a zlehka nastříkejte do vlasů. Získáte tak krásný přirozený lesk.

5) Zbaví ovoce pesticidů a nečistot

Chcete-li účinně odstranit nečistoty a chemikálie z povrchu ovoce, přidejte do dřezu se studenou vodou ¼ šálku peroxidu vodíku. Důkladně omyjte a poté opláchněte pod studenou vodou.

6) Vyčistí a vydezinfikuje desku na krájení masa

Pokud jste krájeli na desce syrové maso, v zářezech může navzdory umytí saponátem zůstat velké množství bakterií. Použijte peroxid vodíku, který vám pomůže povrch zbavit všech bakterií a nečistot.

7) K čištění ledničky i myčky

Protože je peroxid vodíku netoxický, můžete ho použít i k čištění těchto domácích spotřebičů.

8) Vybělí spáry mezi dlaždicemi

Na suchý povrch naneste pomocí láhve s rozprašovačem peroxid vodíku a nechte několik minut působit. Potom spáry vyčistěte starým zubním kartáčkem a spáry mezi dlaždicemi v koupelně budou zářit opět jako nové.

9) Proti nebezpečné plísni v bytě

Pokud se vám v ledničce, kuchyňské lince či pračce objevila plíseň, pomůže vám s ní skoncovat peroxid vodíku. Naneste 3% roztok peroxidu vodíku na místa postižená plísní a nechte několik minut působit. Potom setřete hadříkem.

10) Na akné a vyrážky

Naneste trochu peroxidu vodíku na vyrážky a akné. Peroxid tato místa vydezinfikuje, vysuší a podpoří tak rychlé hojení.

11) Zázrak pro vaše nohy

Pokud vás trápí plíseň na nohou, nebo otlaky, peroxid vodíku je skvělou pomocí. Namočte si nohy do roztoku vody a peroxidu vodíku v poměru 1: 1 a nechte několik minut v této lázni. Peroxid změkčí mozoly a zlikviduje plíseň na nohou.

12) Pomůže se zatuchlými ručníky

Drsné a zatuchlé ručníky vám pomůže vrátit zpět v čase směs peroxidu vodíku a octa. Přidejte do praní ½ šálku peroxidu vodíku a ½ šálku octa. Ručníky budou po vyprání měkké, opět budou sát a po zatuchlém aroma nebude ani stopy.

13) Zápach z umyvadla? Žádný problém..

Pomůže vám s ním směs vytvořená z 2 litrů horké vody, ¾ litru 3% peroxidu vodíku, ¼ šálku jedlé sody a 1 lžičky saponátu na nádobí. Nalijte do odtoku a s nepříjemným zápachem máte klid!