Zlozvyk v pozadí

Cigaretový kouř, stejně jako cigaretový kontakt s rty, také snižuje jejich hydrataci, což může vést k praskání. Pokud si často olizujeme ústa, může také vysušit pokožku, protože sliny odstraní přírodní oleje z rtů. Možná dýcháme ústy namísto nosem, v takovém případě proudění vzduchu vysychá rty. Dokud se nezbavíte zavedeného zvyku, ujistěte se, že pijete dostatek tekutin, aby vaše tělo bylo hydratované.

Interakce a alergie

Suché popraskané rty mohou být také způsobeny léky proti akné, které jsou určeny k vysušení pokožky a tím k odstranění akné. To však také přináší dehydrataci rtů.

Naše rty mohou také prasknout, pokud jsme alergičtí na některý kosmetický přípravek (balzám na rty, rtěnka atd.).

Co s tím můžeme dělat?

  • Včelí vosk má zvláčňující a výživný účinek. Než si vyjdete ven, namažte si rty balzámem z včelího vosku, abyste jej ochránili před přírodními silami.
  • Vazelína také poskytuje úlevu v případě odlupování rtů. (Rovněž zvlhčuje a zamatově dehydratovanou pokožku na dlani.) Aplikujte čtyřikrát až pětkrát denně nebo několikrát podle potřeby. Jakmile pokožka dobře změkne, odstraňte oloupané kousky kůže čistým hadříkem namočeným v teplé vodě.
  • Pokud nemáte po ruce nic jiného, ​​určitě budete mít doma trochu olivového oleje, margarínu nebo zakysané smetany – to vše účinně zjemní a hydratuje vaše zalité rty.
  • Pokud uchováváme tobolku s vitaminem E v lékárničce, otevřete ji a namažte si do ní olej na rtech.

  • Musíme se stejně postarat o správný příjem tekutin pro své zdraví: vypijte alespoň 2 litry vody denně. To nezabrání vysušení rtů, ale může to zabránit tomu, aby se bolestivě odlupovalo.

Zdroj:Fithacker