Postup:

  1. Všechny suroviny pro přípravu těsta smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie nebo do obyčejného mikrotenového sáčku a odložíme do chladničky nejméně na 1 hodinu. Chcete-li těsto připravit dříve, nezapomínejte na to, že takové těsto vydrží v chladničce maximálně 3 dny.
  2. Odleželé těsto na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a ukládáme je na papírem vyložený pečicí plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  3. Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme ji nabobtnat. Vodu, cukr, med dáme do menšího hrnce a vaříme 5 minut. Odstavíme a přidáme nabobtnalou želatinu. Promícháme, aby se želatina rozpustila a necháme mírně vychladnout.
  4. Bílky vyšleháme ve druhé misce do pěny a postupně, tenkým proudem přilijeme připravený sirup. Nakonec přimícháme vanilku.
  5. Připravíme si zdobící sáček a pěnu nastříkáme na upečená kolečka. Necháme při pokojové teplotě uschnout po dobu minimálně 2 hodin. Případně, pokud se bojíte teplem nezpracovaných bílků, kolečka pečte pouhých 5 minut a poté je is pěnou dejte do trouby sušit klasicky jako pusinky.

6. Usušenou pěnu namočíme do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali olej a necháme ztuhnout.

Zdroj.babickinerady.sk