4) Cibule jako anestetikum

Cibule slouží jako anestetikum při bodnutí hmyzem. Stačí místo bodnutí hned potřít cibulí. Při zánětu uší použijte cibuli pro úlevu od bolesti: 3 krát denně po dobu půl hodiny si na ucho přiložte obklad z ohřáté najemno nakrájené cibule zabalené do gázy.

Takovéto obklady se používají i při abscesech, zánětech, dlouhotrvajících ranách. Čerstvá cibulová šťáva je vynikajícím prostředkem pro léčbu revmatických bolestí, otoku, vypadávání vlasů, zbavení se lupů. Stačí si potírat cibulí problémové místo.

5) Cibule v ponožkách při nachlazení

Poprvé se tato léčebná metoda objevila v Číně. Doporučuje se aplikaci cibule na nohy během noci. Používá se dodnes. Umyjte cibuli a nakrájejte na velké kroužky, které umístíte uprostřed chodidla a obujete si ponožky. Cibule se nebude hýbat a zůstane na místě až do rána.

Cibulová šťáva proniká přes kožní buňky a vstupuje do krevního oběhu. Takže antibakteriální účinek se rozšiřuje do celého těla. Denní aplikování cibule na chodidla během rýmy zaručí, že příznaky onemocnění přejdou za 2-3 dny.

6) Cibule a hubnutí

Cibule obsahuje více cukru než jablka, i hrušky. Ale i když si hlídáte váhu, neměli byste vyloučit tuto zeleninu z vašeho jídelníčku.

Cibule je také vynikající spalovač tuků. Existuje dokonce speciální dieta, během níž se doporučuje každý den jíst cibulovou polévku.

7) Cibule při spálené pokožce

Cibule zmírňuje bolest způsobenou popáleninami, včetně spálení. Je třeba aplikovat lupeny cibule na postižené místo po dobu 2 minut, potom síra a ostatní složky, které jsou v cibuli, si budou dělat svou práci – uzdraví ránu.

8) Použití cibule na spálené nečistoty

Pokud se chcete zbavit spálených nečistot, potřete znečištěné nádobí čerstvě nakrájenou cibulí. Pak dobře omyjte vodou a saponátem. Cibulová šťáva zázračně neutralizuje zápach připálenin a čistí povrch!

9) Odstraňování potu z oblečení

Cibulovou šťávu dejte na skvrnu, chvíli nechte působit a poté oblečení vyperte jako obvykle. Budete příjemně překvapeni, zažloutlé skvrny zmizí!

10) Cibule na mastnou pleť

Z cibule si můžete udělat masku na mastnou pleť: cibule má depresivní účinek na mazové žlázy, kůže je vysušená a záněty zmizí.

Vyzkoušejte a sdílejte tyto užitečné rady se svými přáteli!