Druhé dveře: „Loď je v přístavu bezpečnější, ale lodě na to nejsou stavěny.“ (Paulo Coelho)

Zóna pohodlí může být velmi nebezpečná. Jak název napovídá, připadá nám to pohodlné, zvykáme si na to a myslíme si, že je to pro nás to nejlepší, ale není tomu tak vždy. Jsme schopni tolik a můžeme dosáhnout tolik nádherných výsledků, nesmíme se omezovat jen proto, že se bojíme opustit bezpečný terén.

Nebyli jsme stvořeni proto, abychom se jednoduše přizpůsobili a poslouchali, ale abychom prožívali život jako celek a vyvíjeli se se světem. Opravdu vyrůstáte, když riskujete, že se naučíte opravdu cennou lekci o životě. Obraťte se k životu s větší odvahou a vášní, nechytejte nic, co vám nedává pocit skutečného naplnění.

Váš život se změní, pokud si dáte šanci to uskutečnit.

Třetí dveře: „Není nic silnějšího než tito dva válečníci: trpělivost a čas.“ (Lev Tolstoj)

Mnohokrát v životě chceme, aby se věci děly tak, jak chceme, a nemáme trpělivost čekat, až se budou pohybovat docela pomalu, vlastní cestou, takže často sabotujeme a ohrožujeme své štěstí.

Musíme pochopit, že čas má svoji vůli a vždy jde podle toho, co je pro nás nejlepší. Když se naučíme trpělivosti a přijmeme běh životních cyklů, můžeme žít ve větším míru sami se sebou a pochopit, že k tomu dochází z každého důvodu.

Buďte trpěliví a doufejte, že čas vše vyřeší a nakonec bude vše v pořádku.

Zdroj.esoteric