Udržuje s vámi oční kontakt

Kdyby vás někdo cítil nepříjemně, nejistě nebo jakkoli ohrožený, podívali byste se mu do očí? Určitě ne! Dlouhý, nepřerušovaný oční kontakt je vyhrazen pouze pro ty, které milujete a kterým důvěřujete. Totéž platí pro psy. Udržování očního kontaktu je nejen užitečným nástrojem při výcviku vašeho psa, ale může vám také pomoci vytvořit si s ním hluboké pouto.

Když vás váš pes dlouho sleduje, jeho mozek uvolňuje hormon štěstí oxytocin, který k vám vytváří lásku.

Převaluje se a převrací žaludek

Dalším způsobem, jak pes projevuje lásku a úctu, je válení se na zádech. Tento druh chování psa je nedílnou součástí hry s lidmi, které miluje a kterým důvěřuje. Ukázat břicho, místo, kde jsou nejzranitelnější, je důkazem důvěry. Toto gesto znamená, že pes je zcela uvolněný a užívá si vaši společnost. Lásku oplácejte hlazením a drbáním na břiše. Nesnažte se psa nutit na záda, jeho důvěra je zasloužená.

Opírá se o tebe

Dalším neobvyklým gestem, kterým psi projevují náklonnost a lásku, je, když se celým tělem opírají o svého pána a tlačí na něj. Navíc pes tento typ chování využívá k vyhledání pozornosti. Takové chování může být někdy nepříjemné, zvláště pokud se jedná o velkého silného psa. Na takové gesto stačí zareagovat trochou pozornosti a psa pohladit.

Psi často pokládají hlavu majiteli do klína a žádají o pohlazení. Pokud se s ním majitel přestane mazlit, pes mu zatlačí čumákem ruku, což doslova znamená: Pokračuj. Co jsi přestal škrábat?

Spí ve vaší posteli

Pokud svému psovi nedovolíte spát ve vaší posteli, ale on stále trvá na tom, aby spal alespoň schoulený vedle vaší postele, abyste ho ráno našli na polštáři vedle vás, je to známka toho, že opravdu miluje vy. Ale proč je váš pes tak vytrvalý? Jeho touha být vám nablízku je známkou toho, že je vám naprosto věrný a že se nechce oddělit od vůdce své smečky ani v noci.

Když se vrátíš domů, má obrovskou radost

Jen přemýšlejte o tom, jak se váš mazlíček chová, když se vrátíte domů? Skáče kolem vás a na vás a vrtí ocasem? Olizuje ti dlaně, nebo snad tvář?

Může se stát, že se i vyčůrá vzrušením a to je známka toho, že pro něj opravdu hodně znamenáte. Kromě toho, když ho obejmete, pohladíte a oslovíte milým hlasem, jeho vzrušení to jen zvýší do výšin.

Zdroj.novitet.info