Pokud vaše výpočty ukazují, že odpověď je 36 , musíme vám poblahopřát! V tomto případě je jakákoli jiná odpověď špatná. Proč? No, rovnice je o správném řešení jednotlivých segmentů. Začneme závorkami, pak rozdělíme a nakonec vynásobíme zbývající čísla . Mnoho lidí dělá chybu po první fázi, když začnou stránky násobit, místo aby je rozdělovali. To je základní chyba, která se stává i těm nejlepším lidem.

Lidé s rigidním myšlením mají často vysokou společenskou pověst. Panuje o nich mýtus, že jsou nejlepšími stratégy a dokážou logicky uvažovat. Je však důležité si uvědomit, že matematická mysl je založena na pravidlech, zatímco humanistická mysl hledá odpovědi tam, kde nejsou. Právě kombinace těchto dvou vlastností přináší nejlepší výsledky a tvrzení, že humanistická mysl je o třídu níže, je hrubě nespravedlivé. Každý z nás je inteligentní a skutečnost, že jsme tak rozdílní, je silnou stránkou, nikoli slabinou. Můžeme se vzájemně doplňovat v každé oblasti.

Je třeba poznamenat, že matematika neznamená pouze posloupnosti čísel a složité rovnice, které se objevují ve školních testech. Matematika je součástí všech oblastí života. Tvary, proporce, tajemství přírody a lidského těla – to vše matematika spojuje. Pokud si myslíte, že umíte logicky myslet, pak ji v jistém smyslu můžete nazvat vědeckým mozkem. Říká se, že kdybychom mohli komunikovat s mimozemšťany, matematika by byla jediným komunikačním prostředkem. Předpokládá se, že i oddělené entity se řídí jejími pravidly.