Stres

Pokud jsme pod neustálým psychickým tlakem, naše ledviny nepracují perfektně, více bílkovin nazývaných albumin se může dostat do moči v důsledku úniku, což může vést k pěnění.

Těhotenství

To se může stát, protože ledviny musí dělat více práce, což může způsobit únik více bílkovin do moči, což může být příčinou bublin.

Podívejme se, jaké jsou přísnější podmínky

Močení bílkovin

Také známá jako proteinurie, což znamená, že v moči je příliš mnoho bílkovin, což by se v zásadě nemělo vyskytovat. Může to být příznak onemocnění ledvin, kdy ledviny nejsou schopny plnit funkci správného filtru.

Cukrovka

Tento chronický zdravotní stav výrazně ovlivňuje funkci ledvin. Zvýšená hladina cukru v krvi v průběhu času poškozuje cévy v ledvinách a umožňuje jim pronikat příliš mnoho bílkovin do moči, což vede k pěnění moči.

Srdeční choroba

Nadměrná tvorba pěny může být také známkou kardiovaskulárních onemocnění. Močení bílkovinami je častější u pacientů, kteří jsou vystaveni vyššímu riziku srdečního selhání, infarktu, mrtvice a vysokého krevního tlaku. Vysoký krevní tlak může poškodit ledviny a způsobit jejich nefunkčnost a uvolňování bílkovin do moči.

Infekce močových cest

Přítomnost infekce močových cest může zvýšit množství bílkovin v moči a způsobit tak další zbytkové bubliny. V těchto případech bakterie vstupují do močových cest, moč je tmavší a více zakalená, vyzařuje silnější zápach a také způsobuje pánevní bolest. Mohou se také objevit bolesti dolní části zad, nevolnost a zvracení.

Zdroj:blog73.ru