Síla lidského záměru a odhodlání

Rád bych představil řadu experimentálních výsledků, za které svět vděčí Clevu Backsterovi. 36 let Baxter studoval rostliny, zvířata a lidské buňky a prováděl výzkum biokomunikace. Tento vědec dříve pracoval pro CIA, kde dohlížel na výslechy a vyšetřování, ale jeho život se zcela změnil a nabral jiný směr v roce 1966, když si uvědomil, že rostliny dokážou vycítit emocionální stav jiných rostlin, zvířat a lidí – že je někdo šťastný, ale beznadějný.

Backster použil polygraf, detektor lži, a vyvinul způsob, jak jej aplikovat na rostliny. Připojil elektrody snímající strukturu k jedné ze svých pokojových rostlin a zjistil, že když je rostlina zalévána, polygraf vykazuje údaje, které napodobují lidské vzrušení. Jinými slovy, když rostlina dostala vodu, vzrušila se, protože nakonec zkapalněla. To na Backstera udělalo dojem, a když si to rozmyslel, odběhl do kuchyně pro sirky, a když se vrátil, uvědomil si, že vycítil záměry rostliny.

Podle detektoru lži rostlina „cítila“ strach a silné vzrušení. Backstera však napadlo spálit pouze jeden z dopisů. Když muž zápalku nezapálil, ale položil ji na stůl, detektor lži ukázal, že se rostlina postupně uklidnila. Polygraf také ukázal, že muž si nebyl vědom reakce rostliny na zápalku, protože muž si na ni posvítil a snažil se rostlinu zastrašit, ale rostlina neprojevila žádnou reakci, když neměla v úmyslu zápalku zapálit.

Zapálení ohně Backster pak své pokusy převedl do studia lidského vědomí a komunikace mezi buňkami. Odebral bílé krvinky od lidských dárců a umístil je do speciálních zkumavek, ke kterým bylo možné připojit i elektrody, aby mohl zjišťovat reakce buněk. Poté dárce požádal, aby dobrovolně předvedl nějakou emoci, ale ať už to myslel v dobrém, nebo špatném smyslu, buňky nereagovaly a začaly pracovat, jakmile dárce obdržel znepokojující telefonát od své dcery.

I když dárcovo letadlo přistálo stovky kilometrů daleko a dotyčný dorazil domů ke své rodině, buňky zůstaly klidné. Jinými slovy, vědecké výsledky ukázaly, že vyvíjející se emoce mohou vést ke změnám v živých organismech a buňkách. Pečujme o buňky a orgány svého těla pozitivními myšlenkami a afirmacemi.