Osobnost a krevní skupina

Podle nedávného výzkumu vědců je krevní skupina také zodpovědná za určité charakterové vlastnosti. Co by tyto funkce mohly být?

Skupina A  – osoba s touto skupinou je podle výzkumu empatická a má vůdčí schopnosti. Je také dobře organizovaná a funguje efektivně.

Skupina B  – tito lidé jsou zaměřeni na jednání, umí urovnávat spory, jsou flexibilní a přátelští k ostatním.

Tlusté AB  – lidé s touto krevní skupinou jsou docela tichí a klidní. Mají také racionální přístup k mnoha věcem a myslí dopředu.

Skupina 0  – lidé s touto skupinou jsou praktičtí a asertivní. Vyznačují se laskavostí a empatií vůči ostatním lidem.

Zvládání stresu a krevní skupiny

Krevní skupina také určuje, jak zvládáme stres v obtížných situacích.

Skupina A  – člověk s takovou krevní skupinou je velmi citlivý na stresový hormon kortizol. V důsledku toho potřebují více času na zvládnutí obtížných časů.

Skupina B  – lidé s krevní skupinou B jsou obvykle klidní, ale pokud překročí práh vytrvalosti, mohou prudce explodovat. U těchto lidí se doporučuje klidně dýchat, aby se obnovila rovnováha.

Skupina AB  – tito lidé jsou považováni za nejlepší ve stresových situacích. Málokdy se naštve. Výbuchy mezi těmito lidmi jsou poslední možností.

Skupina 0  – lidé s krevní skupinou 0 jsou považováni za velmi nervózní a mají výbuchy hněvu. Aby se mohli vrátit k harmonii, měli by si představit něco, co je uklidňuje.

Hromadění tuku v těle a krevní skupině

Existuje souvislost mezi krevní skupinou, kterou mám, a hromaděním tuku v těle? Ukázalo se, že je. Krevní skupina nám může říci, proč někteří lidé přibírají více a jiní méně.

Skupina A  – mezi těmito lidmi je hromadění tuku spojeno hlavně s nadměrnou konzumací masa a cukrů.

Skupina B  – tito lidé by se měli vyhýbat smaženým pokrmům a chlebu, protože tyto produkty ovlivňují hlavně hromadění tuku.

Skupina AB  – lidé s touto skupinou by měli být fyzicky aktivní, protože nedostatek pohybu může být pro ně katastrofální.

Skupina 0  – u těchto lidí se tuk hromadí hlavně kvůli nepravidelně konzumované stravě.

Krevní skupina a plánování rodiny

Jedním z nejdůležitějších skupinových systémů v lidském těle je koeficient EH. Obsahuje 50 různých antigenů, z nichž nejdůležitější jsou D, C, c, E a e. Je zvláště důležitý během těhotenství u ženy, protože může způsobit problémy, jako je sérologický konflikt.

Dochází k tomu, když má matka dítěte krevní skupinu s faktorem RH – to znamená, že v sobě nemá antigen D. Otec dítěte má poté krev s faktorem RH + a má takový antigen.

Poté dojde k situaci, kdy tělo ženy vidí své dítě jako cizí těleso a snaží se s ním bojovat pomocí protilátek. Dnes se medicína dokáže vyrovnat se sérologickým konfliktem.

Kompatibilita krve

Kterou krevní skupinu může člověk přijmout a kterou může v případě potřeby darovat?

Skupina A  – držitelé krevní skupiny A mohou být příjemci osob se skupinou A a 0. Svou krev však mohou darovat lidem se stejnou krevní skupinou nebo lidem se skupinou AB.

Skupina B  – lidé této skupiny mohou přijímat krev ze skupin B a 0. Svou krev mohou darovat lidem s krevními skupinami B a AB.

Skupina AB  – tito lidé jsou univerzální příjemci. Mohou odebírat krev ze všech čtyř krevních skupin, ale mohou darovat krev pouze lidem se stejnou krevní skupinou.

Skupina 0  – lidé s krevní skupinou 0 mohou darovat všem krevním skupinám, ale sami mohou přijímat krev pouze od osoby s krevní skupinou 0.

Kompatibilita s plazmou

Skupina A  – lidé s touto krevní skupinou mohou dostávat plazmu od lidí se skupinou A a AB, ale mohou darovat svou krev lidem se skupinou A a 0.

Skupina B  – lidé s krevní skupinou B mohou dostat plazmu od lidí se skupinou B a AB a mohou darovat pouze lidem se skupinou B a 0.

Skupina AB  – tito lidé mohou přijímat plazmu od lidí s krevní skupinou AB, ale svoji vlastní mohou darovat všem ostatním.

Skupina 0  – tito lidé mohou získat plazmu ze všech ostatních krevních skupin, ale sami mohou plazmu darovat pouze lidem s krevní skupinou 0.

Krevní skupina 0 je specifická, protože obsahuje protilátky anti-A a anti-B. Může být podáván pouze lidem, kteří mají stejnou krevní skupinu.

Plazma z krevní skupiny AB může být přenesena na jakoukoli jinou skupinu, protože neobsahuje protilátky.

Zdroj:przy-garach.pl