Pokud jste typ rodiče, který líbá vaše dítě na ústa nebo je zvyklý, když byl malý, pak nejste jediní. Není to nic neobvyklého nebo zvláštního, ale jak je to psychologicky zdravé?

Někteří lidé silně reagovali na skutečnost, že líbala svou dceru na ústa, zatímco jiní si mysleli, že je to naprosto normální.

Debata vedla k tomu, že dětská psycholožka Charlotte Reznick poskytla svůj profesionální názor na obrázek a čin. Podle Dr. Reznicka byste nikdy neměli líbat své děti na ústa.

Sexuálně matoucí

Dětská psychologka vysvětluje svůj názor tím, že si děti začínají uvědomovat svou sexualitu již v raném věku, takže nevinný polibek na ústa může vytvořit citové vazby, které by mohly být pro dítě matoucí. Reznick věří, že i když to není na škodu políbit vaše děti na ústa, když jsou ještě nemluvňata, rodiče by s tím neměli vůbec začít, protože dítě může být později zmateno.

„Když se dítě dostane na čtyři nebo pět nebo šest let a jeho sexuální vědomí se rozvíjí, může ho polibek na rty stimulovat,“ vysvětluje lékař. „Lidé to neradi slyší, ale rty jsou erotogenní zónou a chemikálie pro dobrý pocit, které jsou spojeny se sexuálním vzrušením – včetně serotoninu a oxytocinu – se uvolňují líbáním na rty.“

Neshody

Ale ne každý s tím souhlasí.

Sally-Anne McCormacková, další psychologka, neudržovala kritiku Reznickova pohledu.

„Neexistuje absolutně žádný způsob, jak by líbání malého dítěte na rty bylo pro ně jakýmkoli způsobem matoucí.“ „To je jako říkat, že kojení je matoucí.“

Co si myslíte o líbání vašeho malého na ústa,v pořádku nebo ne?

Zdroj:.newsner.com