Moose měl zlomené srdce a nevěděl, jestli se k němu jeho majitel někdy vrátí. Všimla si, že majitel není na nemocničním lůžku, a tak tam na něj počkala a doufala, že se vrátí a budou moci jít společně domů. 

Ošetřovatel zesnulého majitele se pokusil vzít Moose pod svá křídla, ale bylo to bez útěchy. Nakonec byl vrácen do útulku záchrany jedenácté hodiny.

„Pokud majitel zemře, podle zásad našeho útulku si mazlíčka vezmeme zpět, ať se stane cokoli.“ řekl zaměstnanec útulku. Útulek zveřejnil snímek Moose, který čeká na svého majitele vedle své prázdné nemocniční postele. Fotka se šířila jako lavina. Čtyřnohý, který sotva našel majitele poprvé, dostal po registraci nabídky na adopci z celého světa. Dokonce i z Austrálie.

Moose skončil s rodinou, která také znala koncept smutku, protože nedávno ztratili svého 14letého psa. Zaměstnanci útulku chtěli také upozornit na to, že existuje mnoho úžasných psů, jako je Moose, kteří čekají na to, aby našli milujícího majitele a nemuseli skončit v cele smrti. To je také důvod, proč povzbuzují co nejvíce lidí k adopci domácích mazlíčků namísto jejich kupování.