postup:

Jako první si připravíme krém. V malé misce smícháme pudinkový prášek s cukrem a trochou mléka. Zbytek mléka nalijeme do hrnce a přivedeme do varu. Potom přimícháme pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustý krém (aby nám nevznikly hrudky, můžeme použít elektrický šlehač). Krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do samostatné misky rozbijeme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, mléko a znovu vyšleháme. Nyní zašleháme mouku, kakao a ořechy. Plech nebo formu si vymažeme a vysypeme moukou. Rovnoměrně nalijeme připravené těsto, které následně upečeme. Ještě teplé ho polijeme připraveným kakaovým mlékem.

Vychladlý krém vyšleháme elektrickým šlehačem a rozdělíme na dvě části. Jednu část smícháme s karamelovým šálku a druhou část s klasickým šálku.


Smetanu vyšleháme na hustou šlehačku. Tu také rozdělíme na dvě části a přimícháme do obou vzniklých krémů (samostatně).

Jako první navrstvíme na upečené těsto krém s tradičním šálcích a uhladíme. Na ten navrstvíme karamelový krém, který také uhladíme. Poslední vrstva bude šlehačka, kterou si vyšleháme z druhé smetany. Rozetřeme a dáme vychladit minimálně na 2 hodiny.

Můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, mandlemi nebo ořechy a dezert je připraven. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: 

Zdroj:youtube