Poškození fólie

Bohužel existují důkazy, že použití fólie při přípravě jídla je zdraví škodlivé, protože:

1. Hliník obsažený ve fólii představuje vážné nebezpečí pro mozek . Tento těžký kov může způsobit Alzheimerovu chorobu. Koordinace pohybů člověka je narušena, vznikají problémy s pamětí.

2. Hliník není o nic méně škodlivý pro kosti : vápník je vytěsňován a škodlivý kov se v nich hromadí ve velkém množství.

3. Fólie je obzvláště nebezpečná pro dýchací systém . Může způsobit dýchací potíže. V nejhorším případě je možná plicní fibróza.

Hliník se v těle hromadí různými způsoby. Někteří lidé neustále kupují nápoje v hliníkových plechovkách, zatímco jiní používají deodoranty s tímto těžkým kovem.

To je všechno pravda, ale fólie pro domácnost není o nic méně nebezpečná . Samozřejmě to nikdo nejí v kusech. Jeho vstup do těla je nepostřehnutelný. Zdá se, že ten člověk polyká vločky z fólie.

Při vysokém zahřívání vločky praskají a odlupují se. Jsou tak malé, že jsou v potravinách neviditelné. Člověk je sní spolu s tím, co se upečlo ve fólii.

Pokud se při přípravě potravin používá fólie, mohou být nebezpečné i koření a kyselá jídla. V tomto případě je kov chemicky vyluhován.

Užitečné rady

Poškození fólie je zřejmé. Existuje několik způsobů, jak můžete chránit své zdraví:

• měli byste trvale přestat používat fólii , ať už jste kdekoli. Je to bezpečné, pouze pokud se používá jako obal na studená jídla. Ale pro větší bezpečnost je vhodné používat skleněné nádoby;
• je zakázáno používat fólii jako obal pro skladování koření , rajčat a všech citrusových plodů. Kyselina, kterou obsahují, vyluhuje hliník z fólie do potravin;
• Zlikvidujte hliníkové nádobí. Při nejmenší příležitosti musí být vyměněn za nerezovou ocel;

Mnoho žen už dávno nahradilo fólii jedlým pergamenem. Je zcela bezpečný pro zdraví.

Zdroj:/iqformat.life