Příprava

Začneme tím, že si v míse rukou rozmělníme maso. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, vejce, a zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat i vegetu. Směs rukou řádně zpracujeme, aby byla kompaktní. Bude se nám s ní lépe pracovat. To zabere pár minut.

A jdeme do fnále

Nyní ze směsi vezmeme kousek masové směsi a uděláme z něho kuličku. Tu následně rozmáčkneme tak, aby vznikla stejně silná placka. Na ní položíme plátek sýra. Nyní vezmeme opět kousek směsi a přikryjeme s ní sýr tak, aby vznikl steak a sýr nikde nevylézal. Placku obalíme strouhankou, vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách do zlatova osmažíme. Na misku, nebo větší talíř si položíme papírové ubrousky, a na ně usmažené steaky pokládáme. Jde o to, že ubrousky vtáhnou přebytečný omastek. Můžeme položit ubrousek i z vrchní strany.

Jako příloha je vhodný gratinovaný květák. Pro někoho to můžou být vařené brambory, lepší je však bramborová kaše. Někdo má rád zeleninu, a tak nepohrdne ani zeleninovým salátem, nebo kyselým okurkem. Až recept vyzkoušíte, předejet ho přátelům a známým.

Zdroj:Irecept