Sex je nejlepší antidepresivum.
Orgasmus je nejen příjemný, ale také uklidňuje, snižuje negativní účinky stresu a pomáhá bojovat proti depresi. To je způsobeno endorfiny, které vstupují do krevního řečiště v době orgasmu.

Orgasmus jako lék na nespavost
Orgasmus má také relaxační a sedativní účinek. Lékaři tvrdí, že dobrý sex může vyřešit problémy s nespavostí.

Orgasmus posiluje imunitní systém
Výzkum ukázal, že normální sex zvyšuje hladinu imunoglobulinu A. To má příznivý účinek na ochrannou funkci našeho těla. Nejdůležitější je nezachytit něco pohlavního.

Sex pomáhá s migrénami
Vědci z Southern Illinois University zjistili, že bolesti hlavy po orgasmu ustupují. Sex je navíc skvělým cvičením pro celé tělo; může dokonce léčit bolesti zad.

Sex zrychluje spalování kalorií
Sex je forma fyzické aktivity, takže pravidelným milováním udržujete své tělo ve formě. V průměru vám půl hodiny sexu pomůže spálit 85 kilokalorií!

Orgasmus místo IVF

Lékaři doporučují ženám, které chtějí otěhotnět, aby dosáhly orgasmu. Podle britských biologů Robina Bakera a Marka Bellise kontrakce dělohy během orgasmu podporují početí.

Sex pro krásnou pleť
Studie britského dermatologa a kosmetičky Mervyna Pattersona zjistila, že pokožka žen se výrazně zlepší, pokud mají pravidelné orgasmy. Je to způsobeno zvýšeným krevním oběhem a uvolňováním hormonu mládí – dehydroepiandrosteronu.

Orgasmus – lék na infarkt
Izraelští vědci prokázali, že pravidelný sex významně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Je to druh kardio cvičení, jen mnohem příjemnější než běžné běhání.

Sex zlepšuje náladu
Sex ráno zlepšuje náladu a osvěžuje efektivněji než káva. Orgasmus zlepšuje fungování endokrinního systému, zlepšuje náladu a uvolňuje hormony radosti do krve.

A nakonec stojí za to říci, že v sexu, stejně jako v jakémkoli jiném oboru, musíte vědět, kdy přestat. Nepřehánějte to a nezapomeňte se chránit!

Zdroj:yandex