Užitečné vlastnosti

Čistí organismus od toxinů a škodlivých látek

Jedlá soda a citrónová šťáva — Zdroj pro ty, kteří jsou zvyklí pečovat o své zdraví. Sklenice vody s plátkem citrónu a sodou ráno vás nabije energií a posílí imunitní systém. Antioxidanty, na které je tento nápoj bohatý, z něj činí vynikající čisticí prostředek. Proto je tato směs spolehlivým spojencem v boji proti nadváze.

Upravuje acidobazickou rovnováhu těla

Nápoj z citrónu a sody udržuje acidobazickou rovnováhu těla v normě, protože právě tato nerovnováha způsobuje mnoho akutních a chronických onemocnění. Kyselé prostředí je příznivé pro vývoj všech druhů infekcí, proto je mimořádně důležité alkalizovat vaše tělo alespoň příležitostně.

Zlepšuje trávicí procesy

Kombinace citrónu a jedlé sody skvělé působí na zvýšenou kyselost žaludku, pomáhá zbavit se pálení žáhy a nadbytku střevních plynů. Kyselina citrónová je schopna rozpouštět ledvinové kameny, má příznivý účinek na dobrou funkci jater a také příznivě ovlivňuje dyspeptické příznaky.

Upravuje hladinu cholesterolu v krvi

Tato kouzelná směs má ještě jednu užitečnou vlastnost: je schopna upravovat hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi. Sklenice vody s citrónem ochrání váš kardiovaskulární systém před vážnými onemocněními a bude vynikající prevencí před hypertenzí a aterosklerózou.

Příprava a použití

Příprava takového užitečného nápoje je velmi jednoduchá! Použijte čistou pitnou vodu pokojové teploty, ne příliš horkou ani příliš chladnou. Do sklenice vody přidejte 1 lžičku sody a šťávu z půlky citrónu. Dobře promíchejte. Nápoj je připraven! Pijte tento nápoj ráno před snídaní.

Je lepší připravit si čerstvou směs každé ráno, protože při delším skladování ztratí své léčebné vlastnosti. Po 2 týdnech léčby je nutné udělat přestávku a léčbu opakovat po dalších 2 týdnech.

Tradiční medicína může dělat zázraky! Nápoj z citrónové šťávy a jedlé sody je nejen léčivý, ale také velmi jednoduchý. Zařaďte do své snídaně sklenici zdravého nápoje a nebudete litovat!

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho co nejdříve se svými přáteli na sociálních sítích.