Když šel pan Huang do kuchyně nalít dítěti mléko, zjistil, že jeho syn usnul na stole.

Pan Huang si myslel, že už nemůže dítě do učení nutit, a tak ho okamžitě přenesl do postele, aby dítě dobře spalo. Nikdy ho však nenapadlo, že se chlapec ze spánku nikdy neprobudí. Tento incident rodinu okamžitě těžce zasáhl.

Nemocnice stanovila diagnózu: „Dlouhodobý nedostatek spánku, nadměrný duševní stres a fyzické vyčerpání.

Když matka chlapce slyšela toto vysvětlení od lékaře, byla zdrcena a plakala. Otec litoval situace, ale nemohl vrátit čas. To přivedlo chlapcovy rodiče do hlubokého zoufalství.

Kdo řekl, že dnešní děti jsou šťastnější?

Rodiče jim dávají nekonečné úkoly. Donekonečna byly srovnávány s ostatními dětmi a byly vynuceny všechny druhy speciálních tříd, které je nechali vzít, aniž by s nimi předtím mluvily. Jsou to jedináčci, proč musí nést tolik břemene?

Doufám, že tento případ poslouží jako varování pro všechny rodiče, aby snížili stres svých dětí! Přílišný tlak a studium se jen vrátí, zejména následující důsledky:

  • 1. Dítě hodně zatěžuje, což neprospívá zdravému růstu

Každý večer až do půlnoci dělají domácí úkoly a veškerý čas tráví online školními úkoly a speciálními kurzy. Prostě nemají žádný vlastní čas. Je to příliš depresivní a neprospívá to zdravému vývoji dítěte.

2. Nechat děti ztratit své dětství a je pro ně těžké získat štěstí

Mohou být děti tváří v tvář tak těžkému stresu a školním povinnostem šťastné? Dětství má být bezstarostné, ale pro děti je těžké tomu všemu čelit, aby byly šťastné, je těžké vybudovat si zdravý charakter a je těžké zdravě vyrůst.

3. Děti se cítí unavené a vzpurné

S nekonečnými online hodinami ve škole a stresujícími zkouškami se známky dětí zlepší?

Každý by to měl vědět. Vyvíjení velkého tlaku na dítě jen unavuje dítě učením, dokonce přiměje dítě k rebelii.

Doufám, že všichni dopřejeme svým dětem šťastné dětství a necháme je vyrůstat zdravě.

Vyvíjíte na své děti nátlak při práci ve škole online, chození pozdě spát a časném vstávání každý den? A užívají si vaše děti svůj údajně šťastný čas?

Zdroj:.sbs.com.au