Zapalte svíčku a sfoukněte ji

Sfouknutí do plamene svíčky a její zhasnutí vždy symbolizovalo „smrt“ nebo „konec“. Tento rituál je dobré použít, když chceme něco ukončit nebo zastavit, například ránu viny.

Nespoléhejte na to, že vás tento rituál vyléčí sám o sobě, ale použijte jej k tomu, aby pomohl vašemu uzdravení a překlenul propast mezi vědomou a nevědomou myslí.

Chcete-li tento rituál dokončit, vyhraďte si každý den čas (jak je to nutné) a klidné místo. Zapalte malou svíčku, držte ji mezi rukama, dívejte se do plamene a mějte na paměti záměr. Váš záměr může být například: „Můj hněv pomalu mizí jako plamen této svíčky. Znovu nacházím odpuštění.“ Poté plamen sfoukněte.

Ať vítr nese pírko

Vítr je tajemná síla: není vidět, přesto je tak silný. V mnoha ohledech je vítr symbolem života samotného. Peří je naproti tomu velmi pozemské, ale snadno je odnese vítr. Rituál větru a peří symbolizuje přijetí a odevzdání.

Realita je taková, že ne vždy můžeme věci „změnit“ tak, aby byly v souladu s našimi touhami v našem životě, a protože se tomu bráníme, způsobuje nám to bolest. K tomuto rituálu můžete použít pírko, list nebo dokonce pampelišku. Na prostorném místě (nejlépe venku) držte předmět v ruce a hluboce přemýšlejte o svých problémech.

Poté, až budete připraveni pírko, list nebo pampelišku uvolnit (a s tím i váš odpor), vyfoukněte je z ruky nebo počkejte, až je odfoukne poryv větru. Podívejte se, jak to odplouvá a s tím i vaše úzkost. Každý problém, hádka a bolest jdou daleko.

Spalte své starosti

Kremace symbolizuje konečnost: není cesty zpět! Tento závěrečný rituál je obzvláště silný, protože doslova redukuje vše; myšlenka, pocit, záměr, touha nebo problém. Tento rituál začíná jednoduchým kusem papíru. Na malý kousek papíru napište, co vás trápí.

Mohli jste například napsat: „sebenenávist“, „Moje žárlivost na _______“, „Nemohu se za sebe postavit“ a tak dále. Mějte na paměti, že některé emoce a zkušenosti jsou pro nás skutečně prospěšné a prospěšné neočekávaným (a často krutým) způsobem, jako je smutek a stesk.

Tento rituál bude fungovat pouze se sebedestruktivními strachy, touhami a záměry, mějte to na paměti. Po sepsání problému na papír najděte bezpečné místo a zapalte ho zápalkami nebo zapalovačem. Můžete si vybrat venkovní umístění nebo bezpečné vnitřní umístění.

Jakmile najdete vhodné místo (ujistěte se, že se vám plamen nevymkne z rukou), na pár minut se v klidu posaďte. Přemýšlejte o tom, co jste napsali na papír a jak to ovlivňuje váš život. Až budete připraveni skutečně opustit své pocity, zapalte papír a sledujte, jak se mění v popel.

Můžete také říci malou modlitbu nebo několik slov jako „Nech to být“, „Jsem připraven jít dál“ nebo „Přijímám konec“.

Rituály můžete opakovat, kdykoli budete chtít. Nejen, že vám pomohou věci přijmout, najít sílu a odhodlání, ale také pošlou velmi silné poselství do podvědomí.