Pravděpodobně se vrátí domů nacpaná cukrem a dortem a řekne: „Mami, necítím se moc dobře“ A příště místo 12 koláčků možná sní jen tři. Zvláště ženy mají dost problémů s poruchami příjmu potravy… Chci, aby Grace jedla to, co jí dělá dobře.“ Ve skutečnosti to je důvod, proč paní Cooperová naučila své dítě jíst tímto způsobem.

Chce jí ukázat správnou cestu, díky čemu má více energie a cítí se dobře, a až Grace vyroste, může si vybrat sama. Mnoho dospělých nikdy neukázalo svým dětem lepší způsob. A když vyrostou, neznají nic lepšího. Nejde o to být přísný a nikdy nejíst nic „nezdravého“ nebo zpracovaného. Jde o to mít referenci o tom, jaké druhy potravin vám dodají více energie a díky nim se budete cítit lépe, lehčeji a zdravěji. „To je důvod, proč jím tímto způsobem.“ Nemyslím si, že sníst kousek chleba mě zabije.“ Říká paní Cooperová.

„Když půjdu s přáteli na večeři… sním jen to, co je na jídelním lístku.“ Nebudu z toho hulvát. Také se naučí, v čem se cítí dobře a v čem ne.“ Respektovaná dietoložka doktorka Rosemary Stantonová řekla, že by byla „rozhodně obezřetná“ pro ostatní matky, které zvažují následování paní Cooperové. Doktorka Stantonová řekla, že doufá, že paní Cooperová „ví strašně moc o výživě“ a má obavy z nedostatku obilovin a luštěnin ve stravě. Ale řekla, že „hodně pomáhá“, že paní Cooperová své dítě kojí. To vynahrazuje nedostatek mléčných výrobků a paní Cooperová řekla, že je může zavést postupně. Cooperová nechápe, jak někdo mohl kritizovat dietu její dcery.

Zaměřuje se na to, aby své dceři dávala „skutečné“ jídlo místo zpracovaného jídla, které obsahuje hlavně prázdné kalorie. Říká, že ji lidé kritizují za to, že dává svému dítěti talíř zeleniny, ale nikdo nekritizuje rodiče, který dává jejich dítěti talíř plný chleba. Pro ni to nedává smysl. Ale nemá v úmyslu soudit žádného rodiče. Její filozofií není omezovat lidi, ale ukázat jim lepší cestu a nechat jim veškerou svobodu světa, aby si sami vybrali, co je pro jejich děti nejlepší. Nemusí to být drastická změna. Stačí omezit zpracované cukry a zavést do jídelníčku vašich dětí přirozenější potraviny….

Zdroj:whydontyoutrythis.com