5. Fyzický dotek

Někteří lidé popisují pocit doteku neviditelnou rukou nebo jemným štětcem, který interpretují jako přítomnost zesnulého blízkého.

6. Přírodní jevy

Velmi často je kontakt s mrtvými pociťován prostřednictvím přírodních jevů. Například motýli nebo ptáci, kteří se chovají neobvyklým způsobem, když se přibližují k lidem, mohou být považováni za duchy mrtvých, kteří se snaží vyjádřit svou přítomnost. Zejména výskyt bílého motýla nebo ptáka v klíčovém okamžiku – jako je výročí úmrtí nebo narozenin – je interpretován jako zvláště silné znamení.

7. Nevysvětlitelné zvuky

Další signály, které někteří vnímají jako pokusy o kontakt z posmrtného života, jsou šepot, kroky a dokonce i jasně slyšitelná jména vyslovená bez viditelné přítomnosti druhé osoby.

Ačkoli skeptici mohou hledat racionální vysvětlení těchto jevů, pro mnoho lidí jsou skutečným a často uklidňujícím důkazem, že život v určitém smyslu pokračuje i po smrti. Ať už věříte v možnost kontaktu s mrtvými nebo ne, stojí za to zůstat otevření neobvyklým zážitkům a zvážit, co by mohly znamenat v kontextu našich vlastních životů a přesvědčení o smrti a o tom, co se skrývá za ní.