14.-15. den: Ženy jsou tehdy nejkrásnější.

Vejce je zralé a polovina dělohy trvá. Tento proces trvá až 2 dny a během tohoto období vrcholí hladina estrogenu.

Ženy pak kvetou, ale nejen duchovně, ale i fyzicky. Kůže bude hladká, matná a sametová. Libido však také dosahuje svého maxima.

Díky vysoké koncentraci estrogenu se zlepšuje takzvaná implicitní paměť (když člověk jedná podvědomě na základě svých minulých zkušeností). Ve výsledku se mnoho operací provádí automaticky.

Během tohoto období mají mnohem lepší dovednosti, takže je nejlepší naučit se věci, jako je vedení nebo studium jazyků.

Estrogen aktivně ovlivňuje hipokampus, který se podílí na ukládání vzpomínek. Toto je část mozku, která každý měsíc roste.

Hormony také ovlivňují amygdalu mozku, která je zodpovědná za zpracování emocí, zejména strachu. Když koncentrace estrogenu v krvi dosáhne maxima, rozhodují ženy v kritických situacích.

16. a 28. den: Všechny procesy probíhají v těle.

Vajíčko opouští folikul a na jeho místě se tvoří tzv. Žluté tělísko. Je to dočasná žláza, která vylučuje progesteron. Díky tomuto hormonu se každý proces v těle zpomaluje. Při mastné pokožce se mohou vyvinout malé abscesy. Čím blíže je první den cyklu, tím dominantnější budou tyto znaky.

Libido klesá a prsa jsou citlivější.

Hladiny estrogenu pomalu klesají a na konci cyklu dosáhnou minima. Tento hormon pomáhá vyrovnat se se strachem, takže úzkost se často zvyšuje v období před a po menstruaci.

Pokud nedojde k početí, žluté tělísko je zničeno a začíná nový cyklus.

Zdroj:vilagunk.hu