Kůže na loktech je vždy o něco drsnější než na jiných částech těla. To je způsobeno minimálním množstvím mazových žláz v této oblasti, jejichž tajemství by mohlo zabránit ztrátě vlhkosti. Pokud se o pokožku nebudete pravidelně starat, může být velmi drsná a způsobit praskliny. Péče zahrnuje použití exfoliačních a změkčovadel.

1. Pro odlupování můžete připravit peeling – smíchejte rovnoměrně zakysanou smetanu, med, sůl a kávovou sedlinu, poté směs aplikujte na problémové oblasti po dobu pěti minut.

2. Peeling je vhodný i na exfoliaci. Při jeho přípravě nakrájejte grapefruit na polovinu, nakrájejte slupku spolu s dužinou a naneste na lokty po dobu dvaceti minut.

3. Chcete-li pokožku zjemnit, musíte ji pravidelně ošetřovat zvlhčovačem.

4. K zesvětlení pokožky můžete použít zelí nebo citronovou šťávu. Stačí do něj navlhčit vatový tampon a aplikovat ho na problémovou oblast po dobu dvaceti minut.

5. K zesvětlení je také vhodná maska ​​z peroxidu vodíku, citronové šťávy, soli a zakysané smetany. Stačí smíchat čajovou lžičku každé ingredience a aplikovat směs na lokty a po čtyřiceti minutách smýt zbytky maxi a zvlhčit pokožku krémem.

Pokud se pravidelně staráte o pokožku loktů, bude vždy měkká a hladká.

Zdroj:econet.ru