1. Snižuje riziko kvasinkových infekcí

Kvasinková infekce je to poslední, co chcete. Ale bohužel je docela snadné si jeden koupit, pokud jsou vaše genitálie čistě oholeny.

Chlupy odvádějí vlhkost z vašich genitálií. Ale bez něj tam pravděpodobně zůstaneš vlhký, když budeš například dlouho nosit mokré plavky. To vytváří ideální podmínky pro kvasinkovou infekci.

„Ochlupení na ohanbí také pomáhá regulovat vlhkost oblasti, což snižuje pravděpodobnost kvasinkových infekcí.

2. Zvyšuje citlivost

Přemýšleli jste někdy, proč to tak bolí, když vám někdo vytrhne vlas z hlavy. Je to proto, že vlasové kořínky mají speciální senzory. A stejné je to s ochlupením.

Navíc, jakmile si odstraníte ochlupení, ztratíte ten měkký a útulný pocit.

3. Méně se potíme

Možná vás to nenapadlo, ale potíte se mezi nohama, jako byste se potili jinde. Představte si horký den, kdy vám kalhoty budou celý den tlačit do rozkroku – zpocíte se.

Ale pokud máte ochlupení, máte přirozený nárazník mezi kalhotami a genitáliemi, abyste mohli více dýchat a méně se potit.

4. Pomáhá předcházet podráždění pokožky

Kůže kolem vašich genitálií je snadno podrážděná. Je to jemné a nedostává tolik vzduchu jako vaše ostatní části těla.

Pokud jste se někdy holili nebo voskovali tam dole, vaše pokožka se pravděpodobně trochu zarudla nebo se vám zarostly chloupky – ne něco, co opravdu chcete, že? Pokud si necháte vlasy jen být, ušetříte si velké podráždění.

5. Reguluje tělesnou teplotu

Stejným způsobem ochlupení ochlazuje mužská varlata, obklopuje ženské genitálie a pomáhá regulovat teplotu. A také vám pomůže zahřát, když je venku zima.

6. Přitahuje ostatní

Může to znít šíleně, ale vaše ochlupení na ohanbí ovlivňuje feromony, které vaše tělo vydává.

Feromony zase mohou přilákat další lidi, stejně jako parfémy.

7. Snižuje riziko pohlavně přenosných chorob

Podle statistik , ženy které se holí, hrozí větší pravděpodobnost výskytu pohlavně přenosných chorob než u těch, které si nechávají ochlupení nedotčené.

Je to proto, že drobné rány způsobené holením a voskováním snadno proniknou bakteriemi a bez těchto ran – a s vlasy chránícími vaše soukromé části – je obtížnější se nakazit pohlavně přenosnou chorobou.

Zdroj.metromode.se