Ve videu soud slyší, jak Robbie potvrdil, co se stalo:

„Popadl mě za rameno a hodil mi benzín do tváře.“ Poté si nic nepamatuji. “

Foto: Youtube

Advokát zaznamenal své svědectví v únoru 2015 a soud odsoudil pachatele, kterému je nyní 29 let. Jelikož mu bylo v době spáchání trestného činu pouhých 13 let, dostal nejpřísnější trest, který lze ve státě uložit: 40 let vězení.

„Dnes ten malý chlapec konečně dosáhl spravedlnosti,“ uvedl podle KHOU státní zástupce Rob Freyer během svého posledního soudního prohlášení.

Právník během procesu upřesnil, že motivem trestného činu bylo to, že chlapec sexuálně napadl Robbieho a dva týdny před benzínovým útokem ho znásilnil. Ve videu Robbie řekl právníkovi, že chlapec to udělal, aby ho umlčel. Ale nakonec Robbie připustil, co se stalo. Po všech těch letech … porota viděla video, kde Robbie přiznal všechno ze smrtelné postele, 17 let před svou smrtí.

Další muž vypověděl, že ho třináctiletý mladík také zneužíval.

Kromě toho Robbieho rodina získala vůbec největší ocenění škody ve Spojených státech: 150 milionů dolarů. Ale všechny peníze na světě nepřivedou Robbieho zpět k jeho rodině.

Ve městě Galveston byl založen Den Robbieho Middletona, aby si každý rok 28. června připomínal Robbieho narozeniny a pamatoval si ho.

Robbie v roce 1998: Youtube

Robbieho příběh se v průběhu let dotkl mnoha lidí po celém světě a jeho rodina opakovaně sdílela svou odyseu v tisku, jako ve videu níže:

Zdroj.newsner