Alessandra Martines chybí na italských obrazovkách přes 4 roky. Mnozí si ji pamatují pro její hlavní roli ve Fantaghirò, ale v průběhu let pracovala na mnohem více.

Alessandra Martines je italská naturalizovaná francouzská herečka a tanečnice, známá jako hlavní hrdinka seriálu Fantaghirò , který letos oslaví 30 let. V průběhu let se podílela na mnoha inscenacích, ale mnozí si ji stále pamatují pro její důležitou roli.

Alessandra Martines se narodila v Římě 19. září 1963, v průběhu let se velmi proslavila rolí v televizním seriálu Fantaghirò , ale její kariéra nezačala herectvím. V 15 letech debutovala jako tanečnice, vystupovala na velkých scénách, např. v Curyšské opeře a později v New Yorku.

Účastní se významných divadelních představení, včetně Carmen , komické opery Georgese Bizeta , a Phaedry v Teatro dell’Opera v Římě .

Po několika letech se začíná přibližovat světu televize a opouští divadlo. Začíná pracovat po boku významných tváří, jako je Pippo Baudo a Lorella Cuccarini . Role, která ji posvěcuje k úspěchu a díky níž si ji oblíbila široká veřejnost, je ta, kterou získala s televizním seriálem Fantaghirò , díky kterému za obrovský úspěch v roce 1992 získává Telegatto jako nejlepší protagonistka.

Zdroj:vanityfair.it