Odstraňuje mastné skvrny

Málokdo ví, že 50 ml mléka se 4 lžícemi škrobu stačí k účinnému odstranění mastných skvrn od oblečení nebo čalounění. Hotovou čisticí směs naneste na skvrnu a nechte působit přes noc a ráno si užijte jednoduché řešení problému!

Odstraňuje nepříjemné pachy

Abyste se zbavili nepříjemných pachů v botách, posypte je přes noc bramborovým škrobem a ráno důkladně vysajte. Úžasný efekt zaručen!

Usnadňuje žehlení

Pro efektivní zjednodušení žehlení jednoduše smíchejte dvě sklenice vody s jednou lžičkou bramborového škrobu. Poté nalijte do rozprašovače a před žehlením posypte oděv.

Čistí oblečení

Jen málo lidí ví, že bramborový škrob dokáže vyčistit oblečení lépe než mnoho čistíren! Vložte věc, kterou je třeba vyčistit, do plastového sáčku a přidejte dvě sklenice škrobu. Poté stačí sáček pevně zavřít a několikrát zatřepat, aby se škrob rovnoměrně rozložil po látce. Nechte tašku přes noc a druhý den si užívejte čisté věci!

Rozvázat uzly

Abyste usnadnili rozvazování obtížného uzlu, stačí jej posypat malým množstvím škrobu!

Čistí čalounění

Krásně vypadající nábytek, který vyžaduje pravidelné čištění. Za tímto účelem smíchejte 1 čajovou lžičku škrobu se sklenicí vody. Výslednou směs poté naneste na hadřík a nábytek důkladně otřete.
Jak vidíte, existuje mnoho způsobů, jak použít bramborový škrob, o kterých mnoho lidí neví! Odteď jej kromě používání v kuchyni můžete začít používat i k řešení drobných domácích problémů!

Zdroj: