6. Ostatní mámy se budou snažit být vaší ‚jinou mámou‘

A to je naprosto v pořádku. Osobně mám spoustu ‚jiných maminek‘, ale mámu mi nikdo nenahradí. Je v pořádku získat pomoc a mít lidi, kterým na vás záleží. Nechat je. Potřebujete někoho, kdo se o vás postará, pošle vám občas zprávu, že je na vás hrdý nebo že na vás myslí.

7. Lidé před vámi budou pomlouvat své mámy

Než se rozčílíte a možná, zhluboka se nadechněte. Vzpomeňte si na všechny ty časy, kdy jste byli sami naštvaní na svou mámu. Děje se to. Každý se pere se svými rodiči. Možná vám to teď leze na nervy, protože byste se raději s mámou pohádali, než byste ji neměli vůbec mít, ale to je všechno normální. Prostě dýchej.

8. Chvíli budeš každý večer před spaním plakat

Brečím každý večer před spaním, ať mě spolubydlící slyší nebo ne. Proč? Protože mi chybí moje máma, můj vzor, ​​můj nejlepší přítel, můj superhrdina, moje osoba. Každý večer před spaním budete brečet, ale nemusíte to absolvovat sami. Najděte si přítele a poplačte si spolu.

9. Je mnoho lidí, kteří vám chtějí pomoci, ale nevědí jak

Někteří lidé prostě nevědí, co říct nebo udělat, a to je v pořádku. Nevědí, co vás rozpláče, nebo se bojí říct špatné slovo ve špatnou chvíli. To se stává, když prožíváte trauma a je to úplně normální. Stanete se osobou s nálepkou: ‚To je ten, kterému zemřela máma‘. Budete formováni svým traumatem, ale to je v pořádku.

Přátelům, kteří vám chtějí pomoci, ale nevědí, jak se ve vaší společnosti chovat, můžete jednoduše vylít duši a vysvětlit vše, co cítíte. Chtějí vám pomoci, nevyškrtávejte je ze svého života. Může to být jejich první taková zkušenost a nemohou vědět, jak jednat sami.

10. Přestaňte se cítit provinile

Možná jste zapomněli na poslední rozhovor, který jste měli se zesnulým rodičem, možná jste odešli z nemocnice, abyste si dali něco k jídlu, nebo jste se smáli s přáteli po telefonu, zatímco ona ležela na obleku. Přestaňte se cítit provinile a myslet si, že jste měli něco udělat. Některé věci jsou prostě mimo vaši kontrolu, není to vaše chyba.

11. Umím vybarvit i rozbité pastely

To, že jsi zlomený, neznamená, že už nikdy nebudeš stejný nebo lepší. Budete, slibuji. Obnova může trvat dny, týdny nebo měsíce a je důležité si pamatovat, že máte svůj vlastní život a zasloužíte si být šťastní. To, že se váš svět dočasně zhroutil, neznamená, že ho nemůžete obnovit. To, že jste si teď sáhli na dno, neznamená, že tam zůstanete navždy. Budete zase šťastní a naučíte se znovu milovat a žít.

Ztráta matky mě naučila žít okamžikem, říkat lidem, které miluji, že je miluji, bez čekání a váhání. Říkat přátelům, jak moc pro vás opravdu znamenají nebo když vám ubližují. Nemá smysl ztrácet čas přetvářkou a neupřímností.

Moje matka byla na pohřbu mé tety zdánlivě zdravá a jen o pár dní později umírala v nemocnici na rakovinu slinivky. Nemohl jsem tomu uvěřit. Neměl jsem čas, byl jsem úplně bezmocný.

Ztráta mil.vaného člověka vás nemusí definovat, ale určitě vás změní. Ale budete zase šťastní a naučíte se žít. Slibuji,