Energie Vah také posiluje náš společenský život, povzbuzuje nás a dává nám možnost důstojně rozvíjet druhé, povzbuzuje nás k pozitivnějšímu přístupu, k tomu, abychom s druhými jednali jako rovný s rovným, protože rádi komunikujeme a navazujeme vztahy. Když šíříme dobré myšlenky a záměry mezi lidi kolem nás, vrací se nám toto světlo v různých podobách štěstí a mezilidské lásky.

Najít rovnováhu může být obtížné, když se vše zdá být chaotické, a konec září, kdy Slunce vstupuje do znamení Vah, znamená právě to. Tam, kde se zdá, že chybí mír a spravedlnost, je mnoho příležitostí mír a spravedlnost vytvořit. V tomto ročním období jsme otevřenější k činům než kdy jindy, otevřenější k tomu, abychom v druhých viděli dobro, abychom jim hlouběji porozuměli, abychom více poznali jejich duši i své vlastní perspektivy.

Když budeme reagovat s empatií, tolerancí, spoluprací, porozuměním a láskou, místo abychom se k nim otočili zády, mohou se dít skutečné zázraky a tvrdohlavé, rozhněvané nebo špatně pochopené vztahy se mohou napravit, nebo naopak přerušit či zranit touhou po kontrole. Harmoničtější energie Vah nás vybízí k tomu, abychom žili v rovnováze a ve zdraví, a to nejen v osobním životě, ale i ve vztazích.

Nyní je čas vyjednávat, diskutovat a hledat společnou řeč. Obě strany zasednou k jednacímu stolu a otevřeně si promluví o svých bojích, potřebách a o tom, z čeho lze a z čeho nelze ustoupit, aby nastal mír. Obě strany si lépe uvědomují svá práva. V této době je spolupráce mnohem elegantnějším a vhodnějším slovem než kompromis a při vyjednávání je důležité dát vždy polovičatou odpověď. Buďte však k sobě upřímní a nevzdávejte se sebe ani své touhy po nastolení míru. Neříkejte ano polovičatým řešením.

Nesnažte se v zájmu míru vyhovět druhým, pokud máte pocit, že vaše vlastní přání a potřeby nejsou respektovány. Vyvažujte svá osobní přání s potřebami druhých taktně, diplomaticky a s porozuměním. V tomto ročním období jsou obzvláště podporována různá partnerství. Se Sluncem ve Vahách se do popředí dostávají také veřejné záležitosti a záležitosti, v nichž má důležité slovo právo, politika a soudnictví. Když se energie Vah snaží o rovnováhu, věci často nejsou tak vyrovnané, jak bychom si zpočátku přáli. Váhy obvykle váhají, příliš přemýšlejí, hodnotí události z různých úhlů pohledu, zvažují možnosti a varianty a nakonec se jen velmi těžko rozhodují. Udržujte v tomto období energii Vah svěží a vyrovnanou a využívejte ji konstruktivně a moudře.