Otok

Studie v Indii a Japonsku ukázaly, že med a skořice brání tvorbě plynů v procesu trávení.

Imunitní systém

Každodenní konzumace medu a skořice posiluje imunitní systém, chrání lidské tělo před viry a bakteriemi, předchází virové infekci. Med má vysoký obsah železa a vitamínů a pravidelná konzumace posiluje bílé krvinky v jejich boji proti virům a bakteriím.

Cholesterol

Snížení vysokých hladin cholesterolu – o 10% za dvě hodiny – bylo dosaženo u pacientů, kteří vypili 2 lžíce medu a 3 lžičky skořice rozpuštěné ve 2 dl teplé vody. Tato metoda třikrát denně také vyléčí pacienta s chronicky vysokým cholesterolem. Dosavadní studie ukázaly, že samotný původní med při každodenní konzumaci brání zvýšení hladiny cholesterolu.

Bolest zubů

Směs jednoho dílu skořice a 5 dílů medu je třeba dát třikrát na bolavý zub a bolest zmizí.

Kožní choroby

Med a skořici lze použít na všechny typy dermatitid. Také na ekzémy a pásový opar. Naneste hmotu na poškozenou kůži.

Rýma

Kdo má běžnou rýmu, měl by tři dny konzumovat 1/4 lžíce skořice smíchané s 1 lžící vlažného medu. Dokáže léčit nachlazení, chronický kašel a čistí průdušnici a průdušky.

Žaludek

Med a skořice odvrací žaludeční onemocnění a chrání před žaludečními vředy. Konzumace jedné polévkové lžíce skořice a 2 polévkových lžic medu před jídlem zabraňuje tvorbě nadměrné žaludeční kyseliny i po těžších jídlech.

Ztráta váhy

Každé ráno, 1/2 hodiny před snídaní (nalačno) a večer před spaním vypijte malý šálek skořicového medu. Hubnutí lze dosáhnout pravidelnou konzumací.

Chřipka

Španělští vědci dokázali, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky.

Vřed

Ve třech lžících medu smíchejte jednu lžíci skořice. Výsledná hmota by měla být aplikována na vřed před spaním a ráno omyta teplou vodou. Po týdnu léčby vřed zmizí.

Dlouhý život

Obtíže spojené se stářím lze snížit pravidelnou konzumací čaje z medu a skořice. 4 polévkové lžíce medu a 1 polévkovou lžíci skořice je třeba uvařit ve 3 sklenicích vody. Doporučuje se vypít 1/4 šálku tohoto čaje 3krát denně.

Rakovina

Nedávný výzkum v Japonsku a Austrálii ukázal, že rakoviny kostí, žaludku a střev lze účinně léčit. Lidé s těmito nemocemi by měli konzumovat jednu lžíci medu a jednu lžíci skořice třikrát denně po dobu jednoho měsíce.

Chronická únava

Cukr nacházející se v medu pomáhá udržovat fyzickou kondici. Starší pacienti, kteří konzumovali med a skořici v poměru 1: 1, byli obratnější a hbitější. Dr. Milton, který provedl tento výzkum, tvrdí, že lžíci medu a lžičku skořice smícháme ve vodě a konzumujeme několikrát denně, ale hlavně v 15 hodin.

Zápach z úst

Nepříjemnému nádechu lze zabránit vypláchnutím ústní dutiny ráno medem a skořicí smíchanou s teplou vodou. Poskytuje svěží dech po celý den.

Zdroj:otpercpiheno.com