Soda a sůl

Začněte touto jednoduchou, ale efektivní metodou odstraňování zubního plaku a kamene. Soda na pečení je silný prostředek, který má antibakteriální účinek a pomáhá při bělení zubů .

Smíchejte 1 polévkovou lžíci jedlé sody se špetkou soli a ponořte navlhčený kartáček do této směsi, případně přidejte ke své běžné zubní pasty. Nečistěte si zuby tímto způsobem více než jednou týdně , protože to může vést k poškození skloviny.

Pomerančová slupka

Už jste někdy přemýšleli, co dělat s pomerančovými slupkami? Nyní víte. Citrusové plody jsou obecně dobré při odstraňování skvrn na sklovině, protože obsahují kyseliny.

Můžete přímo j stě třít zuby bílou částí slupky po dobu 2-3 minut nebo udělat z ní jemnou pastu a aplikovat ji na zuby . Bez ohledu na to, co si vyberete, pak si důkladně vypláchněte ústa vlažnou vodou. Opakujte několikrát týdně.

Citronová šťáva

Pro ještě lepší výsledky zkuste citrónovou šťávu kůry. Citrónové kyseliny nejen rozpouštějí povlak, ale i mírně bělí zuby.

Ponořte zubní kartáček do čerstvé citronové šťávy a jemně přetřete přes zuby . Dobře opláchněte. Pamatujte, že citronová šťáva je velmi silná látka a může způsobit erozi zubů, proto ji používejte opatrně a jen jednou za čas!

Peroxid vodíku a ústní voda

Peroxid vodíku má antimikrobiální vlastnosti, stejně jako ústní voda . Smíchejte 1 lžičku antiseptické ústní vody s 3 lžičkami 3% roztoku peroxidu vodíku. Kloktejte s touto směsí několik minut a dokončete proceduru čistou vodou.

Kokosový olej

Další věc, kterou můžete dosáhnout ve své kuchyňské skříni je kokosový olej. Olejové vyplachování úst je dnes velmi populární pro zářivý úsměv. Olej absorbuje nečistoty v ústech a také má antibakteriální účinek proti mikroorganismům, které tam žijí.

Smíchejte 1-2 lžic oleje v ústech 10-15 minut (výborně to chutná!), Pak vyplivněte a vypláchněte teplou vodou .

Jahody a rajčata

Oba rajčata a jahody jsou bohaté na vitamin C a můžete je použít, pokud citrusy jsou pro vás příliš silné. Vezměte jeden z nich, vyberte dužinu a naneste ji na zuby. Nechte 5 minut působit, poté vypláchněte ústa.

Aloe vera a glycerin

Tato směs je doslova bomba pro vaše zuby. Smíchejte 1 lžičku gelu aloe vera, 4 lžičky rostlinného glycerinu, 10 kapek citronového esenciálního oleje a 4 lžíce sody na pečení v 1 šálku vody a promíchejte tak, abyste získali hladkou pastu.

Zuby omyjte touto jemnou pastou jednou denně, dokud nezjistíte, že zubní kámen se stává méně viditelným. Potom opakujte jednou za 3 až 4 dny. Aloe vera pomáhá léčit zuby a dásně a citrónový olej bojuje proti bakteriím.

Zdroj:Tojenapad