Poté, co Clarence ztratil péči o Michaela, jednoho dne unesl chlapce ze školy a oba zmizeli… Celé roky nikdo nevěděl, co se s Michaelem stalo ! To je však jen začátek příběhu…

Policie zjistila, že Tonya je ve skutečnosti Sharon Marshall , dívka, která byla ve školních dobách oblíbenou a chytrou studentkou, která získala stipendium na studium leteckého inženýrství na Georgia Institute of Technology. Sharon ale skrývala temné tajemství – doma ji zneužíval její nevlastní otec Franklin Floyd, který je ve skutečnosti Clarence.

Policie zjistila, že Franklin byl usvědčený zločinec a od 70. let byl na útěku před zákonem za únos a zneužívání malé holčičky – Susan Marie Sevakis , jméno Sharon/Tonya měla při narození! Zatímco si jeho manželka Sandra v roce 1975 odpykávala 30denní trest vězení, zmizel se Susan, jejími dvěma sestrami a mladším bratrem Philipem. Philip byl hlášen jako pohřešovaný až do roku 2019, kdy se přihlásil muž, který věřil, že je to on, a o rok později byla jeho identita potvrzena. Sandra nikdy nenašla své nejstarší dítě – Susan a nejmladšího – Philipa, ale našla dívky Alison a Amy v místní církevní komunitě.

Když Sharon otěhotněla s dítětem jiného muže, Franklin ji prakticky násilně přestěhoval na Floridu, kde žili pod pseudonymy Tonya a Clarence . Poté, co porodila syna Michaela, byla Sharon nucena pracovat jako striptérka , aby Franklinovi přinesla peníze a poskytla mu základní prostředky k životu.

Pár se vzal v roce 1989 v New Orleans, nedlouho poté, co Sharon (nebo Tonya, jak byla v té době známá) porodila další dítě, tentokrát dceru, a dala ji k adopci . Ale oženit se s vlastní nevlastní dcerou nebyl ten nejodpornější zločin, kterého se Franklin dopustil. Jen o rok později, v roce 1990, byla Tonya nalezena umírající na kraji silnice se zraněním hlavy, o kterém policie dospěla k závěru, že je nepravděpodobné, že by bylo výsledkem dopravní nehody. Později se zjistilo, že některé kolegyně povzbuzovaly Tonyu, aby opustila svého panovačného a násilnického manžela a utekla se svým synem a studentem, se kterým měla tajný vztah.

Po smrti Tonyi byl dvouletý Michael umístěn do pěstounské rodiny k Ernstovi a Merle Beanovi v Oklahomě a strávil s nimi čtyři roky, během nichž se ho Franklin (v té době Clarence) snažil získat zpět. Nakonec se Ernest a Merle rozhodli adoptovat Michaela , ale během testování DNA se ukázalo, že Franklin nebyl biologickým otcem, což celý proces urychlilo, protože zůstal bez zákonných práv. Franklin však nechtěl dítě tak snadno pustit, a tak se 12. září 1994 vloupal do Michaelovy školy a unesl ho poté, co držel ředitele se zbraní v ruce a s chlapcem utekl v ředitelově pickupu.

Bohužel poté už Michael nebyl nikdy viděn.

A co dnes Franklin Floyd?

V roce 2002 byl Franklin nakonec odsouzen k trestu smrti , i když nejen za výše uvedené zločiny, ale také za vraždu Cheryl Ann Comesi, bývalé Tonyiny kolegyně, která zmizela v roce 1989 a jejíž kosterní pozůstatky byly také nalezeny na kraji silnice v 1995. Trest však dodnes nebyl vykonán a on je stále za mřížemi, ale naživu.

V roce 2014 v rozhovoru s FBI přiznal, že po únosu zabil i Michaela. Úřadům sdělil místo, kde tělo zakopal , ale policii se ostatky nepodařilo najít, takže případ je stále považován za nevyřešený.

Mluvil Franklin pravdu a dostala se zvířata k Michaelovu tělu dříve než policie? Nebo lhal a nějakým zázrakem je Michael ještě někde naživu? Jen Franklin zná pravdu.

Mimochodem, v jeho osobních věcech byly také nalezeny fotografie , které ukazují, že Sharon/Tonya/Susan byla nepřetržitě sexuálně zneužívána a začalo to velmi brzy v jejím dětství. Dokonce byly nalezeny její fotografie v sexuálně explicitních pózách, počínaje, když jí byly čtyři roky.