Dalším častým problémem, který rodičům dělá starosti, je ustupující vlasová linie na zadní straně hlavy dítěte . Podle pediatrů není na tomto jevu nic špatného. Plešaté skvrny se objevují u dětí od neustálého ležení na zádech. Nepoškozují dítě, ale aby se takovým problémům zabránilo, mohou ho rodiče usnout na břiše.

Mnoho rodičů si navíc klade otázku,  v jakém věku by děti měly být poprvé vzaty do kadeřnictví . „Kdykoli je to nutné ,“ říká pediatr a MD Amy Paller, “ stříhání nepoškodí vlasy dítěte, je to jen otázka estetiky a pohodlí.“  

Mimochodem, výsledky studií provedených v roce 2006 ukázaly, že ženy, které během těhotenství trpěly pálením žáhy, mají větší pravděpodobnost, že budou mít dítě s bujným šokem vlasů je samozřejmě jen mýtus.

Jak vidíte, pokud se vaše dítě narodilo plešaté nebo se u vás během prvních 6 měsíců jeho života vyskytly vypadávání vlasů, nemějte obavy. Nejprve musíte věnovat pozornost tomu, zda je to doprovázeno dalšími problémy – například podrážděním pokožky hlavy nebo plešatými skvrnami. V každém případě nikdy neuškodí konzultovat s odborníkem jakékoli dotazy, které vás zajímají.

Zdroj.Fithacker