Ulož si a vytiskni legendu s vysvětlivkami a uč se jazyk ve volných chvílích.

Tato tabulka zohledňuje časovou souslednost v anglickém jazyce, proto v ní naleznete 16 časových forem místo obvyklých 12. Pravidla popisují strukturu vět o událostech v minulosti, které se odkazují na fakta z budoucnosti: „Myslel jsem, že budeme … “ nebo „Já jsem vám říkal …“

Biflovat se fráze do zblbnutí nemá cenu! Najdi si 10 minut jen pro sebe a uč se každý den.

Praxe ukazuje, že k nejlepším výsledkům vede pravidelná (čti: každodenní) krátkodobá výuka. Systematický přístup vždy vyhraje nad sebezajímavějším, ale neuspořádaným systémem.

Před tím, než si sedneš k učení, zkus si v angličtině vybavit různé životní situace a anglicky si je zapiš na papír v jednoduchých větách. Pro jeden den stačí 15 vět. Každou větu říkej nahlas a časuj ve všech časech.

V myšlenkách si představuj, o jaký čas se jedná a v jakém kontextu k činnosti dochází. Obrazné myšlení umožní mozku rychleji vnímat a vyjadřovat myšlenky a emoce.

Znalost cizího jazyka je velmi důležitá. Velkou roli při studiu cizího jazyka hraje tvá ochota se učit a také vytrvalost. Využij všechny způsoby k osvojení anglického jazyka a nabyté znalosti si procvičuj v praxi, snaž se co nejvíce hovořit. Přeji ti hodně úspěchů při studiu anglického jazyka!