4. Nevěnujete se dostatečně pozornosti

Dobří lidé mají tendenci investovat spoustu času a energie do blaha druhých. Neradi vidí někoho smutného, ​​a proto nabízejí svou pomoc. Problém je v tom, že tímto způsobem používají příliš mnoho svých zdrojů.

Ne každý si zaslouží vaši laskavost. A nejdůležitější člověk, který by to potřeboval, jste vy sami.

5. Problémy s důvěrou

Mnoho lidí se na milé lidi dívá podezíravě, protože si myslí, že mohou mít nějaký postranní úmysl. S tím si moc nedělejte starosti. Není důvod ti to dávat za vinu. Vyjádřete svůj názor, buďte trpěliví a jednoho dne vám určitě laskavě odpoví.

6. Zkreslení vnímání

Všichni chceme být v dobré společnosti. Nejlepším řešením je mít dobrého člověka obklopeného stejně dobrými přáteli. Můžete se s nimi cítit bezpečně.

Ale někdy kvůli své laskavosti dobří lidé pomáhají těm, kteří si jich neváží. A nakonec budete zraněni. Musíte se o sebe postarat.

7. Nespokojenost

Nespokojenost je hrozný pocit. Ničí přátelství, romantické vztahy a vyvolává problémy s důvěrou. S tímto pocitem se dříve nebo později setká každý dobrý člověk.

8. Bezdůvodné omluvy

Dobří lidé neradi vidí utrpení druhých. Proto mají tendenci se omlouvat, i když ve skutečnosti neudělali chybu, jen aby udělali tomu druhému radost. Problém s tím však je, že s omluvou je spojena i vina. To znamená, že když se omluvíte, přebíráte odpovědnost, i když nejste na vině.

9. Příliš velká zodpovědnost

Pokud jste příliš dobří, těžko řeknete lidem ne. Neradi vidíte ostatní smutné. Díky tomu má vaše prostředí tolik povinností, že je sotva splníte.

Vaše tendence ke kompromisům nebo kompromisům z vás dělá snadný cíl manipulace. Naučte se říkat ne.

10. Návnada pro toxické lidi

Toxičtí lidé ovlivňují ostatní. A jejich oblíbeným cílem jsou dobří lidé. Přitahujete manipulativní a narcistické postavy, protože jasně nevymezujete své hranice.

Chcete -li zjistit, zda jste oběti manipulace, sledujte tyto lidi a uvidíte, jak nedůsledné jsou jejich činy. Nenechte svou dobrotu zastínit vaše myšlení.

Benevolence je skutečně obdivuhodná vlastnost, ale pokud to přeženete, můžete si s ní ublížit. Nejdůležitější v životě je udržet rovnováhu. Vždy buďte sebevědomí, ve skutečnosti někdy trochu sobečtí. Zajistěte, aby byl váš osobní prostor vždy neporušený, ale nikdy nepřestávejte být laskaví k ostatním.

Zdroj.esoteric