PŘEDPOVĚDI NA ROK 2023

Pokud jsou jeho předpovědi správné, příští velký tyran může brzy ukázat svou tvář. Předpověděl dlouhou globální válku, o níž současní odborníci na Nostradama věří, že přijde „v příštích několika letech a určitě v tomto století“.

Nostradamus měl pro rok 2022 docela temné předpovědi, včetně věcí jako inflace, hladovění. Vzhledem k tomu, že pandemie COVID-19 vážně zasáhla ekonomiky mnoha národů a problémy cen plynu a inflace ovlivňují mnohé, zdá se, že část proroctví byla poněkud přesná.
Předpověď na rok 2022 dokonce odkazovala na hladomor slovy „Cena pšenice je tak vysoká/že člověk bojuje“. Vzhledem k tomu, že se vývoz pšenice z Ukrajiny kvůli válce zastavil, není tato předpověď nepřiměřená. Kromě globální války Nostradamus předpovídá v roce 2023 finanční chaos, politickou nestabilitu, chudobu, nového papeže, který způsobí církvi katastrofu, a také občanský chaos a problémy s imigrací.

Ačkoli jsou mnohé z těchto předpovědí dostatečně vágní, aby je bylo možné aplikovat na mnoho situací a zemí, je zcela jasné, že proroctví o válce je do značné míry spojeno s Evropou.