Pivo posiluje kosti.
Španělští vědci také provedli studii, která našla dva deci piva na snídani šampiónů. Rentgenové vyšetření ukázalo, že pivo dělá naše kosti neporazitelnými.

Nejsme obézní z piva.
Ve skutečnosti! Půllitr piva denně by nám dokonce mohl pomoci zhubnout. Tato věta je v minulosti, protože pravděpodobně nebude, protože i když samotné pivo vůbec nekrmí, občerstvení konzumované během a / nebo s ním ano. A ve skutečnosti tyto potraviny konzumované s pivem způsobují, že „pivní pohár“ je mylně spojen s pivem.

Pivo po cvičení hydratuje stejně jako voda.
Belgická studie „pivo a zdraví“ provedená v roce 2011 ukázala, že pivo je více hydratující než voda. I když není příliš reálné se po zdravém běhání hydratovat sklenkou studeného piva, nakonec jsme pochopili, proč fanoušci vyskočili na pivo v poločase.

Pivo chrání před nachlazením.
Jedná se o studii, která je, mírně řečeno, diskutabilní, protože ji objednal japonský sládek. Výsledkem je, že pivo je kouzelný nápoj, který pomáhá ničit bronchitidu a viry odpovědné za zápal plic. Abyste toho však dosáhli, musíte jej spotřebovat co nejvíce. Nejsme si jisti, zda tomu tak skutečně je, ale existuje odkaz na studii, která vás zajímá, až poté si můžete přečíst další informace o daném tématu.

Pivo chrání před ledvinovými kameny.
Podle výzkumu v časopise American Journal of Epidemiology snižuje pivo pravděpodobnost vzniku strašně bolestivých ledvinových kamenů zhruba o 40%. Část pravdy je, že je to především proto, že pivo obsahuje značné množství vody, a jakýkoli nápoj, který se čůrá, je na určité úrovni účinný v boji proti ledvinám.

Pivo zlepšuje paměť.
A pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě. Přinejmenším na to poukázala studie z University of Auckland. Spotřeba piva má tedy krátkodobě nepříznivý vliv na naši paměť (například zapomínáme, kde jsme zaparkovali naše auto), z dlouhodobého hlediska mu můžeme stále hodně dlužit.

Pivo vás dělá chytrým.
I když se to na první pohled nemusí zdát jasné, studie na Chicagské univerzitě zjistila, že muži jsou po několika pivech chytřejší a myslí mnohem širší. Až tedy příště uvidíte v hospodě opilé milovníky stolů, nesuďte je: mohli by snadno být potenciálními kandidáty na Nobelovu cenu.

Zdroj:liked.hu