Zároveň se jí rozpadly vztahy a zhoršil se její zdravotní stav. V důsledku toho Kate přišla o domov a neměla kam jít. Myslela si, že se znovu postaví na nohy, ale tentokrát to nevyšlo a kvůli svému zdravotnímu stavu si nemohla najít práci. Kate měla vždy zdravotní problémy a neví, zda bude někdy schopna najít normální práci a znovu žít ve vlastním domě. Své problémy řeší, ale nemá jistotu, že se zlepší. Zároveň se domnívá, že po čtyřicítce nebo padesátce už v dnešní době není mnoho šancí najít práci. Jejím jediným měsíčním příjmem je invalidní důchod, který jí neumožňuje mít vlastní bydlení.

Žena jménem Therese Hallová dokončila magisterský výzkum o starších ženách bez bydlení. Tato žena tvrdí, že Kate není jedinou ženou, jejíž téměř dokonalý život byl narušen. Podle Therese je mnoho starších žen, které přišly o bezpečnou střechu nad hlavou. Všechny tyto ženy měly svůj vlastní život, domov, rodinu atd. Ze dne na den však o všechno přišly a ocitly se na ulici.

Tyto starší ženy začínají tvořit rychle rostoucí skupinu lidí bez domova. Podle Therese jsou tyto ženy diskriminovány zaměstnavateli, protože je jim více než 40 let, nechtějí je zaměstnat a nemají mnoho příležitostí k lepší práci. Kate tuto situaci komentovala slovy, že je důležité, aby všechny ženy měly záložní plán, aby neskončily na ulici jako ona.