Co bychom měli dělat?

Čistou lžící seškrábněte z jazyka zubní plak. Je dobré mít možnost vzít si plaketu zezadu co nejblíže krku. Poté uchopte lžíci a zavřete ji na 60 sekund v tašce, aby nebyla vystavena silnému a intenzivnímu světlu. Pokud bude vystaven silnému světlu, začne růst bakterií za tak krátkou dobu a naše výsledky nebudou relevantní.

Za minutku se blíže podívejte na barvu plakety na malé lžičce. Pokud se nic nezměnilo, to znamená zhruba neutrální barva, znamená to, že jste zdraví. Pokud má mírně podivnou barvu a vůni, znamená to, že může být problém s některým z vašich vnitřních orgánů.

Stav plaku na jazyku lze odvodit ze zdraví plic, dýchacích cest, jater, ledvin, střev nebo hormonální homeostázy. Není třeba paniku, stojí za to navštívit odborníka co nejdříve.

Pokud má někdo často dech sladkou ovocnou vůni, může to znamenat, že má metabolické problémy, ale může existovat i podezření na cukrovku. Pokud dech páchne po amoniaku, znamená to problém s ledvinami.

Zápach z úst často naznačuje nějaký vnitřní problém, ale může to být také způsobeno zubním kamenem nebo perforovaným zubem. Určitě tomu věnujte pozornost!

zdroj:otpercpiheno.com