Pokud si myslíte, že máte infekci pupku, měli byste se poradit s lékařem . Možná budete potřebovat antibiotika, abyste zabili bakterie dříve, než se rozšíří do jiných částí těla.

Bakterie nejsou jediné, které rostou v oblasti, jako je pupek. Saccharomyces Boulardii, houba, která se přirozeně vyskytuje na kůži, se může také množit v pupku. Nadměrný růst může vést ke svědění a podráždění kůže. Je to velmi podobné vaginálním infekcím nebo aftům.

Příznaky infekce touto houbou zahrnují:

Zarudnutí
Svědění
Bolest

Cysty
Epidermoidní cysty se mohou objevit kdekoli na kůži. Objevuje se, když jsou epidermální buňky zachyceny a množí se pod kůží, což způsobuje uzliny, které mohou být bolestivé nebo citlivé na dotek. Cysty nejsou škodlivé, ale mohou být nepříjemné

Jaké nemoci mohou ovlivnit pupek
Nejčastějším stavem je pupeční kýla. Vyskytuje se především u novorozenců a projevuje se průnikem části střeva pupečním otvorem v břišních svalech.

K pupeční kýle dochází, když se po porodu nezavře „brána“ v břišních svalech, kterými procházela pupeční šňůra. Obvykle to odezní samo, ale pokud se tak nestane, je nutná operace. Ve velmi vzácných případech se může objevit i u dospělých.

Zdroj:novitet.info