Zde je 10 zdravotních výhod pravidelného konzumace banánů.

Zabraňuje ztrátě vápníku
Banány pomáhají zabránit ztrátě vápníku v těle, což vede k lepší absorpci minerálu pro kosti a zuby, a tím je posiluje.

Dělá vás chytřejším
Jak již bylo zmíněno dříve, banány stimulují mozkové funkce a ve skutečnosti vaše kognitivní schopnosti a logické myšlení. Je to proto, že banány mají vysoký obsah draslíku, který je nezbytný pro správnou funkci mozku.

Pomáhá předcházet rakovině ledvin
Již dříve bylo řečeno, že banány pomohou předcházet rakovině ledvin díky své schopnosti zvyšovat vstřebávání vápníku v těle, čímž zabrání tvorbě ledvinových kamenů. Výsledkem bude také stimulace zdraví zubů a kostí a ochrana vašich očí před makulární degenerací.

Banány mohou pomoci v boji proti anémii
Banány jsou bohaté na železo, které stimuluje vaši krev a také vám pomáhá bojovat proti anémii.

Pomáhá správné trávení
Banány mají vysoký obsah vlákniny a ve výsledku vám mohou pomoci v boji proti zažívacím potížím a zácpě tím, že regulují pohyby střev.

Reguluje hladinu cukru v krvi
Banány pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi, což je dobré, pokud máte cukrovku. Pomáhají také bojovat s depresí, příznaky PMS a obecně zlepšují vaši náladu.

Chrání vás před infarktem a mozkovou mrtvicí.
Když konzumujete banány často, snižujete riziko infarktu nebo mozkové mrtvice. Je to proto, že banány mají vysoký obsah draslíku a nízký obsah sodíku.

Pomáhá bojovat proti depresi

Banány jsou bohaté na tryptofan, který se při konzumaci přemění na serotonin, což je mozkový neurotransmiter, který reguluje vaši náladu a dělá vám radost.

Pomáhá bojovat proti zánětu
Banány jsou bohaté na vitamín B6, který pomáhá bojovat proti zánětu kloubů. Pomáhají také v boji proti cukrovce typu II, při tvorbě bílých krvinek a při posilování nervového systému.

Banány

zvýší vaši hladinu energie Když konzumujete banány, výrazně zvýšíte svou energetickou hladinu. Během cvičení konzumujte dva banány, než se zapojíte do cvičení, a dodá vám to energii.

Zdroj:jensprav.ru