„Je to vážné onemocnění, které může způsobit rozšířenou systémovou infekci, septický šok a dokonce gangrénu (mukozitidu), v závislosti na tom, jak rychle se šíří tělem a kdy je diagnostikováno,“ vysvětlil TikToker.

O podobném případu psalo i Twice.hu, Greg Manteufel přišel o končetiny poté, co ho olízl jeho pes, jeho příběh si můžete přečíst zde . Pauline Day měla také smutný konec poté, co ji rodinný pes kousl do ruky , psí sliny obsahovaly smrtící virus.

V některých případech může být jediným řešením amputace. Ale proč se nevyhnout problémům a nepřestat objímat našeho psa?“ přidal.

I když jsou podobné případy poměrně vzácné, je fakt, že jejich nebezpečí může hrozit. Bakterie Capnocytophaga se mohou šířit kousnutím, škrábanci nebo blízkým kontaktem (například když zvíře olizuje obličej nebo ústa) a mohou dokonce způsobit sepsi.

Většina lidí, kteří přijdou do kontaktu se psem nebo kočkou, neonemocní. Ale lidé s oslabeným imunitním systémem, kteří mají potíže s bojem proti infekcím (jako jsou pacienti s rakovinou nebo ti, kteří užívají určité typy léků, jako jsou steroidy), mohou mít větší pravděpodobnost onemocnění.

Bez ohledu na to, jak roztomilí jsou naši mazlíčci, pravděpodobně se nevyplatí riskovat potenciálně nebezpečnou infekci a je lepší si odpustit psí polibky.