https://youtu.be/Rhq4-zQW2zU

Muž, který pracuje jako IT konzultant, si všiml, že se něco děje. „Naskenoval porty tohoto zařízení a našel živé video.“ Všichni jsme se viděli na jeho mobilním telefonu, “řekl Barker o nálezu. Kamera natáčela obývací pokoj, jídelnu a kuchyň.
Ačkoli rodina platila za Airbnb v plné výši, matka se rozhodla, že by bylo lepší, kdyby přenocovali jinde. „Bylo pozdě v noci, ale velmi rychle jsme si uvědomili, že je nám nepříjemné žít v tomto domě,“ řekl Barker a rodina strávila noc v hotelu.


Poté kontaktovali hostitele Airbnb, který se nejprve zmátl a zavěsil, poté zavolal zpět, aby přiznal, že má ve svém domě bezpečnostní kameru.
V rámci oficiální politiky Airbnb jsou hostitelé povinni informovat hosty, pokud mají ve svém zařízení nebo v jeho okolí sledovací zařízení, i když není zapnuté. Kamery jsou také zakázány v ložnicích, koupelnách a skryté kamery nejsou povoleny v žádné místnosti. Nakonec Airbnb vrátila rodině peníze zpět za špatné zkušenosti a uvedla, že tuto možnost kamery z platformy nadobro odstranila.
„Zabezpečení a soukromí naší komunity je naší prioritou.“ Zásadou Airbnb je přísně zakázat používání skrytých kamer a hlášení o zneužití bereme velmi vážně, “uvedl mluvčí prodejce. – Odstranili jsme hostitele z naší platformy. Omluvili jsme se rodině a vrátili jsme jí plně peníze za ubytování. “
Airbnb uvádí doposud více než půl miliardy hostů a negativní incidenty jsou neuvěřitelně vzácné, říká Airbnb.

Zdroj:vsejizn.ru