Podporoval ho, jak jen mohl

Zatímco Tye ztratil svou matku, získal také nejlepšího přítele té noci. Zip rychle převzal roli kamaráda a opatrovníka hříběte zároveň.

„Myslím, že se k němu choval jako ke svému vlastnímu dítěti,“ řekla Karla. „Dal mu jasně najevo, že není sám.“

Psi mají vysoce vyvinutou emoční inteligenci. Zdá se tedy, že jsou schopni vycítit, když někdo umírá. Zip jistě dokonale pochopil situaci a nabídl se, že tomuto ztracenému hříběti pomůže.

„Máme hříbata každý rok, ale obvykle se pes jen podíval dveřmi a jen zíral,“ řekla Karla The Dodo. „Dá se říct, že tentokrát Zip vycítil, že je něco špatně.“

„Je to poprvé, co Zip olízl hříbě, objal ho a lehl si s ním,“ řekla Karla.

Každý den po mnoho týdnů se Zip nadále staral o Tye. Každé ráno se těšil na setkání se svým přítelem.

„Pokaždé, když jsem šla do stájí, Zip běžel do stáje, postavil se před něj a čekal, až se tam dostanu,“ řekla Karla The Dodo. „Pokaždé tam byl přede mnou.“ 

„Jakmile jsem otevřela dveře, vběhl dovnitř, málem mě srazil, a pak jsem mohl vstoupit. Pokud hříbě leželo, přistoupil k němu a položil na něj hlavu.

Jejich vztah už není, co býval

Od té doby Tye vyrostl ve šťastného a zdravého koně. Bezpochyby to bylo kvůli péči a přátelství, které mu Zip projevoval na začátku jeho života.

V současné době tráví Tye většinu času s jinými koňmi. Dá se říci, že „vyletěl z hnízda“ a stal se nezávislým na svém psím „tátě“.

„Když hříbě potřebovalo Zipa, byl tam,“ řekla Karla. „Teď Zip ví, že kůň je v pořádku, takže každý šel svou cestou.“

Přestože už na sebe pes a kůň nespoléhají, víme, že tito dva budou navždy přátelé a mají v srdcích zvláštní místo.

Jaký krásný příběh. Milujeme takové příběhy o nepravděpodobných přátelstvích mezi zvířaty. Je tak milé, když se psi starají o zvířata v nouzi a dávají jim lásku a přátelství, které potřebují.