Postup:

1. Pusinky: v misce rozšlehejte bílky se solí, postupně přidávejte cukr Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, poté přidávejte po kapkách za stálého míchání ocet, vanilkovou esenci a poté škrob. Míchejte dalších 10 minut.

2. Nakreslete tužkou (asi 22 cm) kruh na papír na pečení, poté papír otočte a lžící na něj roztáhněte pusinku. Tvarujeme hnízdo a pak pečeme v předehřáté troubě na 100 stupňů asi 1,5 hodiny. V takovém případě necháme dvířka trouby pootevřená (aby štěrbinou prošla dřevěná lžíce). Vypněte troubu a pusinku nechte stát v horké troubě až do úplného vychladnutí, s otevřenými dveřmi trouby.

3. Vanilkový krém: Připravte vanilkový pudink podle pokynů na obalu. Vezměte množství uvedené v receptu. Sejměte z ohně a přidávejte po jednom žloutky a po každém dobře promíchejte. Pudink dáme vychladnout. Trochu máslo promícháme a přidáme k němu lžíci studeného pudingu. Naneste krém na vychlazenou pusinku.

4. Dekor: smetanu a lžíci vyšlehejte na vanilkový krém a na vrch položte čerstvé jahody nakrájené na 4 kusy. Posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Zdroj:coocook