Pam  se během screeningu dozvěděla, že děti zažily velké trauma. Jejich zesnulí rodiče bojovali se závislostí a rodina byla často nucena žít v útulcích pro bezdomovce. Byly dny, kdy nedostávali ani běžné jídlo.

„Bylo snadné se spojit s těmi nejmenšími. Zoufale toužili po stálosti. U starších byla situace trochu těžší. Myslím, že nám moc nevěřili. Jako by se báli, že odejdeme i my. Myslím, že může být velmi těžké někomu věřit, když vám toho bylo v životě tolik odebráno. Ruby nevěděla, že musí být dítě. Musela se naučit být matkou ve velmi mladém věku.  vysvětlila  Pam .

V prvních 6 měsících děti často bojovaly s poruchami spánku a měly noční můry. „Jednou v noci přišla do našeho pokoje tehdy sedmiletá Aubriella. Zeptal jsem se ho, jestli měl zlý sen, na což odpověděl, že ne, jen se chtěl ujistit, že jsme stále tady. Pam  si vzpomněla  . Pam  a  Gary  oslavili adopci dojemným ceremoniálem, kterého se virtuálně zúčastnili biologické děti páru  Matthew  (32),  Andrew  (30),  Alexa (27),  Sophia  (23) a  Sam  (20).



„Bylo to fantastické. Vzali jsme do parku velkou televizi, aby mohli všichni společně oslavovat a být v bezpečí během epidemie. Ten den bylo tolik lásky.“ Pam  vzpomíná 

Příběh rodiny Willisových  zaujal i herečku Kristen Bell  , která na svém Instagramu sdílela video, že pár je „Náš život za 15 sekund!“ zveřejněno na stránce komunity. Krátké video  začíná seznámením Pam  a  Garyho  v roce 1988 a končí adopcí.

„Dali nám druhou šanci vychovávat děti a my jsme jim dali druhého otce a matku. Jsou naší druhou šancí.“ Pam  napsala  .

Zdroj:twitter