Situace s bombou

Mezi nejnovější příklady arogance občanů úřady z JKP „Vodovod i kanalizace“ uvádějí případ, který se stal před rokem v budově v Novém Sadu, kde pracovníci této společnosti hodiny vytahovali z kanalizačního potrubí župan.

– Kanalizační síť je mimořádně důležitá, zejména v případě silných a intenzivních srážek, protože by měla co nejdříve odvést takové množství atmosférické vody z veřejných prostranství, aby nedošlo k ucpání, zaplavení ulic a sklepů, obytných a komerčních prostor – vysvětlit JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Dodávají, že jakékoli delší zadržování atmosférické vody, kterou nelze kvůli překážkám odvést, způsobuje zahlcení komunikací a dopravy, poškozuje majetek občanů a představuje potenciální zdroj infekcí a dalších nebezpečí pro zdraví občanů.

– Přestože jsme měli během pandemie nedostatek pracovních sil, týmy pracující na údržbě vodovodní sítě dokázaly reagovat na každou výzvu. Velkou roli v tom samozřejmě mají občané, kteří nás informují, pokud si všimnou úniku na veřejném prostranství, a proto zdůrazňujeme, že komunikace se spotřebiteli je pro nás důležitá – uzavírají v této komunální společnosti.

Zdroj:kurir.rs