Poté, co se Andrei zbavil nervového napětí, nabídl se, že bude první hledat šperky. Řekl, že to zvládne sám. Ohnutý přes tělo. Ruslan mezitím dál něco kopal lopatou a pravidelně vykukoval z hrobu. Stál na vyhlídce, aby si jich nikdo nevšiml. Partner na něj popostrčil a zašeptal, aby byl tišší. A pak zděšeně zíral na svého druha a zašeptal, že zesnulý zřejmě dýchá. Ruslan řekl, že to bylo na nervózní bázi, zdálo se to jednoduché. Ale Andrej znovu postrčil svou partnerku a naklonil se o něco níže k zesnulému.

Ruslan zmlkl a následoval příkladu svého partnera – naklonil se, začal poslouchat… Nedalo se tomu uvěřit. Ale dva lidé nemohou mít halucinace současně! V rakvi ležel živý muž, jehož dech byl sotva postřehnutelný. Najednou stařena natáhla ruku a vzala Andrey za špinavý svetr! Oba vykřikli strachem. Ruslan se ušklíbl, pevně si přitiskl ruku na ústa, aby nekřičel a nepřitáhl na sebe pozornost. Podepsal se křížkem a začal šeptat – zhyň, zlí duchové! Andrej do něj strčil a řekl mu, aby držel hubu. Babička žije! Přidán partner, který to pomůže vytáhnout. Co se stalo? Jak mohl být živý člověk pohřben zaživa? Nečekaně pro sebe oba muži nezbohatli na špercích zesnulé, ale stali se jejími zachránci. Společně vytáhli starou ženu z rakve a posadili se přímo na zem.

Starší žena se pokusila odkašlat, nohy se jí podvolily. Partneři se rozhlédli, všimli si nedaleké vrátnice. Přenesli tam oživenou mrtvou ženu. Hlídač tu dlouho nebyl, bývalí trestanci vylomili dveře. Potom přivedli starou ženu a položili ji na kozlíkovou postel. Nepotřebovala poskytovat první pomoc, babička už lapala po dechu, její dech se zklidnil a zklidnil. Ale Andrey přesto řekl, že by nebylo na škodu zavolat tísňovou pomoc. A pak babička zvýšila hlas a řekla, že nemůže mít sanitku. Přestože byla stále slabá, lékařskou pomoc odmítla. Řekla, že to zvládne sama. A dodala, že ten, kdo ji pohřbil zaživa, by měl být řádně potrestán.

Žena postupně přišla k rozumu. Rozhlédla se kolem sebe a v očích se jí mihl strach. Opatrně se zeptala, proč dva zdravé muže napadlo v noci kopat cizí hrob? Partneři se na sebe provinile podívali a pak přiznali, že hledali šperky. Snažili se ospravedlnit, že zůstali zcela bez obživy. Ale celkově se chystají okrádat lidi, kteří nejsou naživu! Mrtví lidé nedělají žádný rozdíl! Stará žena řekla, že když se chlapi pustí do práce, ať to dokončí. Nařídila hrob vykopat, aby nevzbudil podezření. Slíbila, že bude vděčná. S těmito slovy si stařenka přejela rukou po svých masivních náušnicích.

Ruslan začal namítat, že nic nevezmou. Natáčeli přece jen z mrtvol. Ale přesto běželi kopat hrob. Zatímco pracovali, Andrej reptal na svého druha, že není nutné odmítnout odměnu. Řekl ale, že zítra přijdou s něčím jiným. Unavení, špinaví a mokří se muži vrátili do chaty k zachráněné babičce. Blížilo se svítání. Andrei se zeptal své babičky, kde bydlí a kam ji vzít? Žena negativně zavrtěla hlavou, že je příliš brzy na to, aby se vrátila domů. Nikdo na ni nečeká. Ukázalo se, že v jejím domě nyní žije mladý manžel. Ano, a teď s největší pravděpodobností není sám a baví se s jinou milenkou. Ukázalo se, že její manžel byl o více než dvacet let mladší.

zeptal se Ruslan, bylo opravdu nemožné rozhodnout se pro dobrou věc? Stařena si povzdechla a řekla, že by to nedopadlo dobře, protože by pak nedostal ani korunu. Nakonec se z něj vyklubal gigolo a lhář. Rozhodl jsem se toho zbavit, abych převzal podnikání a nemovitosti. Strčil jí něco do čaje a doufal, že okamžitě zemře. Ukázalo se ale, že je zdravější než dnešní mládež. Zdraví je pevné, a proto přežilo. Ve snu slyšela všechno, co o ní její manžel řekl.

Někdy má člověk po užití některých léků takový stav, že je téměř nemožné rozlišit mezi živými a mrtvými – dýchání se velmi zpomaluje a tělesná teplota klesá. A pokud dostanou úplatek i lékaři, rychle zaznamenají fakt smrti na zástavu srdce. Tento mladý gigolo ano. Slyšela všechno, co se kolem dělo. Ale nemohla nic dělat. Myslela si, že zemře, pohřbena zaživa. A tady je takové štěstí! Stařena poděkovala mužům za záchranu. Obecně se nestali lupiči, ale zachránili moji babičku před smrtí.

Právě v den, kdy se manžel pokusil pohřbít svou starší manželku as ní i svůj zločin, se dva bývalí vězni rozhodli hřbitov vyplenit. Jak můžete nevěřit ve znamení vesmíru? Přátelům nezbylo, než vzít vzkříšenou stařenku s sebou do svého pronajatého bytu. Na podmínky si ale nestěžovala. Vtipkovala také, že v rakvi je méně místa. A tady je čerstvý vzduch, pomůže vám to rychleji zesílit a vymyslet plán pomsty pro mladého manžela.

O tři dny později v kanceláři velké firmy bezútěšný vdovec svolal všechny své podřízené. Požádal o chvíli ticha k uctění památky generálního ředitele. Zaměstnanci se z jejího tak letmého odchodu ještě nevzpamatovali. Koneckonců, navzdory svému věku, něco málo přes 60 let, byla žena zdravá, chodila do posilovny, jedla správně a navštěvovala lékaře včas. A pohřeb uběhl tak rychle, že se ani nestihli vzpamatovat.

Respektovali Elenu Viktorovnu. Jako vedoucí byla prostě úžasná. Je to žena se silnou vůlí, znala všechny záludnosti řízení podniku. Mnoho zaměstnanců je ve společnosti téměř od jejího založení. Věděli, že Elena Viktorovna sama dosáhla tak vysokého postavení své společnosti. A nyní nový majitel začne klást své vlastní, není známo, jak to ovlivní společnost. Každý zná mladého manžela Eleny Viktorovny. Byl její pravou rukou, jedním jménem – dělník. Ve skutečnosti – líný a pokrytec! Přišel do firmy, pohledný a upovídaný, okouzlil ženu, dokázal ho přivést ke svatbě. A pak se válel jako sýr na másle – nebylo potřeba pracovat, byl tu byt a další výhody. Elena Viktorovna neviděla jeho pravou povahu přes závoj lásky. A nyní bude tento povýšenec řídit společnost. Zkrachoval společnost a vše…

Zatímco mladý vdovec pronášel svou truchlivou řeč a propouštěl staré zaměstnance, dveře se tiše otevřely a ona vstoupila. Personál stál mlčky se svěšenými hlavami. Poslouchali, co jim nový manažer říká. A pak najednou přestal mluvit. Ztuhl, jako by před ním byl duch. Personál sledoval jeho pohled. Elena Viktorovna stála u dveří. Všichni byli v šoku! Manžel se zmateně usmál a pozdravil svou ženu. Dodal, že si všichni mysleli, že je mrtvá. Žena se zasmála a řekla, že si smrt rozmyslela, protože tu má nedodělky. Muž se jen zmateně podíval na své kolegy a pak se zeptal, jak je to možné? Vždyť ji všichni viděli v rakvi! A pak jeden ze starších zaměstnanců řekl, že ne všichni, protože nebyl na pohřbu. Elena Viktorovna vesele pokračovala ve své řeči. Řekla, že měla skvělou dovolenou i když to nebylo pohodlné. Usmála se a podala manželovi složku. Zmateně zíral na papíry. Byly to rozvodové papíry.

Začal se zlobit, ani si neuvědomil, že jeho žena slyšela všechny jeho rozhovory s milenkou. A žena řekla, že lhal příliš sofistikovaně, a to manželství neposílí. Muž se snažil bránit. Měl tu drzost vyčítat své ženě nespravedlivá obvinění. Došlo to tak daleko, že ji označil za blázna. Elena Viktorovna objasnila, že už s ním nechce mít žádný obchod. A orgány činné v trestním řízení s ním budou mluvit o důvodech rozvodu.

Dům byl prohledán a byly nalezeny prášky. Muž si byl tak jistý sám sebou, že se nezbavil ani důležitých důkazů. Svůj mazaný plán považoval za velmi ideální. V tom mu ale zabránili dva nezkušení nájezdníci, kteří se tak nevhodně objevili na hřbitově, a zachránili jeho ženu před smrtí. Žena své zachránce štědře odměňovala, dokonce ji vzala na práci do firmy. Bývalý manžel byl uvězněn. Elena Viktorovna ho vyškrtla ze svého života!

Zdroj.yandex