Filmoví fanoušci si však myslí, že jeho pravděpodobně sadistické chování je až příliš podobné chování jiné filmové postavy – a navíc extrémně zlověstné.

Někteří filmoví nadšenci si myslí, že Kevin vyrostl jako Jigsaw z filmu Saw!

Jigsaw z hororové filmu Saw si také užívá mučení svých obětí.

Jigsaw i Kevin komunikují se svými oběťmi pomocí elektronických zařízení. Jigsaw přes televizní obrazovku, Kevin využívá magnetofon a televizi. Někteří fanoušci si také kladou otázku, zda Jigsawovy vražedné choutky nebyly vyvolány Kevinovou posedlostí sousedem Marleym, o kterém si myslel, že je sériový vrah. 

Ve hře Saw II Jigsaw plánuje někoho upálit zaživa. Fanoušci jsou přesvědčeni, že tento nemocný nápad pramení z Kevinova strachu z pece v jeho sklepě, kterou si představuje, jak ožívá.

Někteří fanoušci si také kladou otázku, zda Jigsawovy vražedné způsoby nevyvolala Kevinova posedlost sousedem Marleym, o kterém se říká, že je sériovým vrahem přezdívaným ‚South Bend Shovel Slayer‘.

Teorie má ovšem jednu velkou díru. Film Sám doma totiž lidé poprvé viděli v roce 1990 a první díl Saw v roce 2004. Za pouhých 14 let by tak Kevin musel zestárnout o zhruba 50 let. Popřel ji navíc i spolutvůrce Saw James Wan, který uvedl, že při tvorbě Jigsawa nevycházel z Kevina McCallistera. Fanouškovskou teorii si ovšem chválí. „Mohlo mě napadnout, že Macaulay Culkin vyroste v Johna Kramera. Myslím, že je to úžasné,“ řekl webu Huffington Post.

   Dům McCalistrů turistickou atrakcí. Pokud byste chtěli někdy navštívit dům McCalistrů, máte možnost. Turisté tam chodí běžně. Adresa domu je 671 Lincoln Avenue ve Winnetce, Illinois.