Narozen v létě

Děti léta mají stejně vysoký optimismus, ale jsou výrazně ambicióznější než lidé narození na jaře. Mohou však mít také sklony k náhlým změnám nálad a sobectví. Jejich intuice je posílena, ale mají také přesné „vnitřní hodiny“ – vaše tělo signalizuje pouze čas probuzení, jídla, spánku a snadno se přizpůsobuje změnám času a teploty. Vyznačují se ohnivým temperamentem, neustálou touhou se bavit, snadno navazují kontakty a přátelí se. O své postavení a úspěch většinou bojují jak ve škole, tak v zaměstnání. Výzkumy ukazují, že mají zvýšené riziko problémů se zrakem a alergie na lepek.

Narozen na podzim

Jdou z extrému do extrému – buď jsou úplně lhostejní, nebo jsou to blázniví perfekcionisté, kteří musí dělat všechno dokonale. Přestože je podzim často považován za nejšedivější období v roce, výzkumy ukazují, že u těchto lidí je nejnižší riziko častých depresivních stavů. Mají skvělé kognitivní schopnosti a ve škole jsou často nejúspěšnější. Vyznačují se vytrvalostí a silou, ale mají vyšší riziko astmatu nebo vzniku alergie na některé druhy potravin. Německá studie provedená na milionu lidí v Dánsku a Rakousku dokazuje, že lidé narození mezi říjnem a prosincem žijí nejdéle.

Narozen v zimě

Lidé narození v zimě projevují kreativitu a vynalézavost již v dětství. Jsou týmoví hráči, zejména lednově narozená miminka. Většinou jsou autentické, mají tendenci něčím vyčnívat. Předpokládá se, že v tomto období se rodí nejlaskavější lidé a zimní děti jsou nejposlušnější. Vynikají svým smyslem pro humor a jsou obvykle veselé povahy. Výzkum Cardiff University však ukazuje, že děti v zimě mají vyšší riziko rychlého růstu kortizolu, stresového hormonu, a proto jsou považovány za nejrizikovější skupinu (při pohledu na sezónu narození) z hlediska stabilního duševního zdraví. .